NEUGODAN PORAZ JUGA

Riječko Primorje usred Recca srušilo 'nedodirljive'

08.01.2014 u 22:02

Bionic
Reading

U dvobojima vaterpolske Lige prvaka hrvatski predstavnici Jug i Primorje na teškim su gostovanjim upisali polovičan uspjeh

Jugaši su u kataloniji izgubili od Brcelonete rezultatom 9:8 i tako je Barceloneta osvanula na vrhu 'skupine smrti' u kojoj će jedan od tri velika kluba (Katalonci imaju privilegirani izravan ulaz na završni turnir) ostati kartkih rukava.

Susret večeri odigran je u talijanskom Reccu gdje je u 'derbiju Gabrielea Volpija' Primorje svladalo Pro Recco sa 8:6. U prvom poluvremenu Riječani su bili u ulozi lovca i nisu renomiranom protivniku dozvolili da se odlijepi na prednost veću od dva pogotka, a za tim su u nastavku preuzeli konce u svoje ruke.

Prvo vodstvo ostvarili su pogotkom Šetke za 6:5, a krajem treće četvrtine Denes Varga je svojim trećim golom (nitko drugi nije zabio više od jednoga) postavio vrlo obećavajučić 6:8. U posljednjoj dionici obrambeni blok trenera Asića na čelu s Franom Vičanom nije dozvolio moćnom reccu niti jedan gol i Primorje je upisalo svoju prvu pbjedu protiv moćnog protivnika iz italije.

Barceloneta nakon odgranog prvog kruga vodi s deset osvojenih bodova, a Jug, Primorje i Recco imaju sedam. U (idućem) petom kolu Jug dočekuje Pro Recco i ima veliku priliku dovesti talijanske velikane u vrlo neugodnu situaciju.