PROLJEĆE JAKO DALEKO

Rijeci sjajna pobjeda, ali grupa se zakomplicirala!

27.11.2014 u 20:49

  • +5

Europska liga, 5. kolo: Rijeka - Standard

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic, Nel Pavletic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke pobijedili su belgijski Standard u 5. kolu skupine G Europske lige, no trijumf Feyenoorda u drugoj utakmici znači da našem predstavniku za prolazak dalje igra samo slavlje u Sevilli u zadnjem kolu…

Kekova momčad odigrala je još jednu veliku europsku utakmicu i tako pune dvije sezone ostala neporažena na domaćem terenu u međunarodnim natjecanjima. Rijeka je nadigrala Standard i stigla do tri boda te tako do posljednjeg kola ostala u igri za prolazak u nokaut fazu.

Sve je riješeno u prvih 45 minuta. Rijeka je odigrala savršeno prvo poluvrijeme u kojem je potpuno slomila protivnika. Već od samog početka konkretne prijetnje počele su se nizati ispred Standardovog gola, a u 5. minuti Kramarić je vještim driblingom probio stranu, ubacio za Moisesa, čiji je udarac s gol linije izbio branič Van Damme.

Uslijedile su dvije prijetnje pred Vargićevim golom od strane De Camarga, ali nedovoljno opasne, a zatim je ostatak poluvremena pripao Kekovoj momčadi. U 22. minuti Rijeka je trebala povesti, no Kramarić nakon savršene asistencije Sharbinija iskosa je tek pogodio bližu stativu.

Ipak, ubrzo je defanzivni Standard kapitulirao. U 26. minuti Jajalo je bio taj koji je izveo korner, a Moises skočio na prvoj stativi i glavom probio gostujućeg golmana Thuram-Uliena, na opće oduševljenje Kantride.

Sedam minuta kasnije Kramarić je dotukao protivnika. Probio se po lijevoj strani, Arslanagić ga je srušio u kaznenom prostoru i pritom zaradio crveni karton. Sam Andrej je uspješno izveo najstrožu kaznu i udvostručio prednost domaćih koji su na odmor otišli sa sigurnim vodstvom i igračem više.

U drugom poluvremenu gosti su se probudili i počeli prijetiti, ali nisu se imali snage vratiti u susret. Viniciusu Arauju je poništen pogodak zbog dvojbenog zaleđa, a Cimanov siloviti udarac u 57. minuti završio je tik uz vratnicu. Zaprijetio je u 80. minuti Vargiću Mpoku iz slobodnjaka, ali tek je isprovocirao fantastičnu obranu riječkog golmana koji je izvadio loptu ispod grede.

Rijeka je do kraja očuvala pobjedu i upisala tri boda koja vesele, ali možda neće biti ključni u borbi za europsko proljeće. Naime, u drugoj utakmici Feyenoord je kod kuće pobijedio Sevillu i tako gotovo osigurao prolazak dalje.

Odluka o drugom putniku u 1/16 finala dat će dvoboj u Andaluziji za dva tjedna, gdje Rijeci protiv aktualnog pobjednika Europske lige igra samo pobjeda.

Europska liga, skupina G, 5. kolo:

Rijeka – Standard L. 2:0 (Moises 26, Kramarić 34)

Feyenoord – Sevilla 2:0 (Toornstra 56, El Ahmadi 83)

Europska liga

Skupina G

Feyenoord - Sevilla 2:0
Rijeka - Standard Liege 2:0
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Feyenoord 5 3 0 2 9
2. Sevilla 5 2 2 1 8
3. Rijeka 5 2 1 2 7
4. Standard Liege 5 1 1 3 4

Sljedeće utakmice

11.12. Sevilla - Rijeka
11.12. Standard Liege - Feyenoord