šok terapija ili?

Rene Poms neće 'preživjeti' poraz od Hajduka, a već se zna i tko će ga zamijeniti na klupi Osijeka

02.03.2023 u 11:29

Bionic
Reading

Momčad Osijeka je u teškoj krizi, posljednji put je pobijedila još krajem siječnja, a potom nanizala remi i četiri poraza. I baš bi domaći poraz 2:1 od Hajduka u Kupu mogao presuditi treneru Reneu Pomsu

Momčad Osijeka je u totalno čudnoj situaciji, na ljestvici SuperSport HNL-a drži treće mjesto, istina s čak 20 bodova manje od vodećeg Dinama, no čelnici kluba nemaju razloga za zadovoljstvo zbog niza loših rezultata pa bi trener Rene Poms moga ostati bez posla!

Jer Osijek za pobjedu ne zna još od 29. siječnja kad je dobio Goricu, a nakon toga su zaredali s četiri poraza i remijem! Da stvar bude još i gora, Osijek je u tih posljednjih pet utakmica uspio zabiti samo jedan jedini gol.

OK, treba biti pošten i reći da je klub ostao bez čak 10 igrača ove zime, a zbog zabrane ulaznih transfera na Gradski vrt nije stigao nitko! I jače bi momčadi pogodio odlazak igrača kao što su Beljo, Kleinheisler, Ivušić...

Uz to posljednjih tjedana nije bilo ni sreće s ozljedama i bolestima, pogotovo igrača poput Lovrića, Miereza, Škorića, Caktaša..., od kojih se očekivalo da nose ovu momčad.

  • +21
Osijek - Hajduk, četvrtfinale Kupa, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Poraz od Hajduka samo je dodatno 'zakuhao' situaciju u Gradskom vrtu, Pomsu otkaz doslovno 'visi nad glavom'.

'Je li ovo moja zadnja utakmica? Nije to pitanje za mene. Neću donijeti tu odluku. Što god donesu čelnici kluba, ja ću to poštovati. Neke utakmice smo zaslužili pobijediti, a nismo ih pobijedili', kazao je Rene Poms nakon ispadanja iz Kupa.

Problem? Pa to što već u nedjelju (5. ožujka, 17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) u 24. kolu SuperSport HNL-a Osijek mora u goste Dinamu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Čelnici Osijeka još nisu odlučili, no sve je jasnije da Poms više kredita nema. Da stvar bude još i gora, već se zna i tko će ga zamijeniti ako ga smijene. To je aktualni sportski direktor Ivica Kulešević, 'vojnik kluba' koji je već nekoliko puta spremno uskakao i preuzimao vođenje momčadi u kriznim trenucima.

Kako će ova kriza u Osijeku završiti? Šok terapija je često jedino rješenje, a sve bi moglo biti puno jasnije već danas do kraja dana...