WTA QUEBEC

Rekorderka Lučić veliki tjedan zaokružila s DVA naslova!

15.09.2014 u 08:52

Bionic
Reading

Nakon što je 16 godina čekala na turnirsku pobjedu, hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni u jednom je danu dva puta slavila na WTA turniru u Quebecu

Prvo je u finalu pobijedila Amerikanku Venus Williams sa 6:4, 6:3, a dva sata kasnije je slavila i u konkurenciji parova zajedno sa Čehinjom Luciom Hradecki nakon što su bile bolje od Njemice Julie Georges i Čehinje Andree Hlavackove 6:3, 7:6 (8).

'Bio je ovo čudesan tjedan. Radila sam naporno i ovo je nagrada za silan trud. Nevjerojatan je osjećaj nakon svih ovih godina ponovo osvojiti turnir. Ovo je poput sna', kazala je najbolja hrvatska tenisačica osvrnuvši se na finalni meč protiv Venus Williams

'Odigrala sam sjajan meč protiv jedne od najboljih tenisačica svijeta. Bila sam maksimalno koncentrirana i fokusirana. Igrala sam agresivno, dobro sam reternirala. Venus je prvakinja i zbog toga sam još sretnija'.

Mirjana je ušla u povijest kao tenisačica s najvećim razmakom između dva osvojena turnita. Do sada je rekord držala Japanka Kimiko Date s 13 godina razmaka između dva naslova. Nakon meča je bila iznenađena što je ušla u knjige rekorda.

'Stvarno sam rekorderka ? Nisam znala. Super, Nije loše', kazala je sa smiješkom dodavši:

'Stvarno je dugo prošlo od posljednjeg osvojenog turnira, čak se niti ne sjećam svih detalja. Zbog toga je danas bio poseban osjećaj držati trofej u ruci. Još uvijek sam u šoku, stvarno se osjećam predivno'.

Kazala je kako iako ima 32 godine ne razmišlja o prekidu karijeru.

'Super se osjećam i zabavljam. Uživam igrajući, vratilo mi se samopouzdanje. Nema govora o mirovini. Sada igram svoj najbolji tenis'.

Najavila je i svoj povratak na turnir u Quebecu.

'Volim ovaj turnir premda do sada nisam imala nekih zapaženijih rezultata. Godinama dolazim u Quebec i sigurno ću se vratiti iduće godine', kazala je Lučić-Baroni prisjetivši se kako je zadnje tri godine u Quebecu ispadala u drugom kolu od kasnije pobjednice turnira.

'Morala sam dobiti ove godine, jer inače ne bi bilo pošteno', dodala je.