mendy u madridu

Real ne posustaje: Nakon Hazarda i Jovića, stiglo novo skupocjeno pojačanje

12.06.2019 u 21:15

Bionic
Reading

Real Madrid potvrdio je ove srijede kako je postignut govor s Lyonom oko transfera Ferland Mendyja, a odšteta se procjenjuje na 48 milijuna eura plus pet milijuna eventualnih bonusa...

Real nastavlja svoju užurbanu rekonstrukciju momčadi. Lipanj je tek počeo, a klub je već potvrdio pet pojačanja, a treće unutar posljednjih tjedan dana.

  • +3
La liga, Real Madird - Villareal Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon što su potvrđeni dolasci Edena Hazarda i Luke Jovića, ove srijede madridski klub objavio je kako je ostvaren dogovor i oko dovođenja Ferlanda Mendyja iz Lyona.

Riječ je o cijenjenom lijevom 24-godišnjem beku koji bi trebao zakrpati poziciju na kojoj je Marcelo upao u veliku krizu prošle sezone. U posljednje dvije sezone kompletirao je čak 102 driblinga i tako si digao vrijednost na nogometnom tržištu.

Odšteta se procjenjuje na 48 milijuna eura plus eventualnih pet u bonusima.

Već su ranije kupljeni mladi 18-godišnji napadač Rodrygo Goes za 45 milijuna eura iz Santosa, kao i Portov defanzivac Eder Militao za oko 50 milijuna eura pa Real već premašuje brojku od 300 milijuna eura potrošenih na pojačanja, a još nikog nije uspio prodati, zbog čega će biti veliki pritisak na Balea, Isca pa i Kovačića da pronađu novu sredinu ovog ljeta.

Zidane tako dobiva ono što je priželjkivao u svojoj svlačionici, a razočaravajući rezultati viđeni ovog proljeća ne bi se smjeli ponoviti kad počne nova sezona...