španjolska liga

Real Madrid uvjerljiv kod posljednje momčadi španjolske lige, Luka Modrić iz igre izašao u 62. minuti

19.10.2022 u 23:50

Bionic
Reading

U dvoboju vodeće i zadnje momčadi španjolskog prvenstva nogometaši Real Madrida s uvjerljivih su 3:0 slavili na gostovanju kod Elchea

Vodeći gol za aktualne španjolske i europske prvake postigao je Federico Valverde u 11. minuti, nakon što je Karimu Benzemi zbog zaleđa poništen gol u šestoj minuti.

Uslijedilo je mučno razdoblje za Real, a posebno za Benzemu, jer su momčadi iz Madrida na intervenciju VAR-a poništena još dva gola, opet zbog zaleđa koje nije bilo vidljivo ljudskim okom. U 26. minuti je Benzema asistirao Davidu Alabi, a u 61. minuti je opet pomislio da je postigao gol, no veselje je bilo kratkog vijeka.

Konačno, u 75. minuti je dobitnik Zlatne lopte mogao slaviti. Na dodavanje Rodryga pogodio je s ruba kaznenog prostora za 2:0. Rodrygo je bio dodavač i u 89. minuti, kad je Marco Asensio postavio konačnih 3:0.

  • +4
Elche - Real Madrid, španjolska liga, 19.10.2022. Izvor: Profimedia / Autor: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

Luka Modrić je bio u početnom sastavu, a igrao je do 62. minute, kad ga je zamijenio Tchouameni.

Real Madrid je s 28 bodova povećao prednost pred najbližim pratiteljima, a to su Barcelona i Real Sociedad koji zaostaju za šest bodova, ali Katalonci imaju utakmicu manje koju će odigrati u četvrtak (21 sat), kad će na Nou Campu ugostiti Villarreal. 

Standings provided by Sofascore