GOLIJADA NA KANTRIDI

Razigrana i efikasna Rijeka pregazila Velšane

19.07.2013 u 07:29

  • +5

Drugo pretkolo Europske lige, Rijeka - Prestatyn Town

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige Rijeka je pregazila Pretsatyn Town 5:0 te je tako i prije uzvrata (25. srpnja) praktički osigurala prolaz u sljedeću kvalifikacijsku rundu

Bravo za Rijeku! Na Kantridi se okupilo oko osam tisuća riječkih navijača, a domaća momčad im se odužila fantastičnom predstavom i pet pogodaka u gostujućoj mreži. Treće pretkolo je pred vratima, a uzvrat u Walesu bit će ugodan izlet.

Prvu priliku imali su gosti, a zaustavio ju je Vargić, ali nakon toga sve je pripalo riječkim igračima. U prvom dijelu Benko je dva puta pogodio glavom, u 19. asistent je bio Tomečak, a četiri minute kasnije Jugović. Na odmor se otišlo s 2:0 iako je moglo biti više golova u gostujućoj mreži.


U nastavku je Benko nastavio zabijati, u 60. pronašao ga je Boras, a riječki napadač je opet bio ubojit glavom za hat-trick. Nedugo zatim Krstanović i Benko su odradili velik dio posla za Jugovića koji je sa 16 metara zabio četvrti pogodak za Rijeku.

To nije bilo sve: u 85. minuti pala je i 'petarda' – pet komada. Jugović je dodao Zlomisliću koji se odlučio na udarac s tridesetak metara i pogodio Robertsov lijevi kut.

Dodajmo da je na kraju utakmice Armada utrčala u teren, na brzinu skinula igrače Rijeke i vratila se na zapad. Nepromišljeno, a i bit će skupo.