PREMIERSHIP

Rafael van der Vaart spasio Tottenham

02.10.2010 u 19:07

Bionic
Reading

Nizozemac Rafael van der Vaart dobio je nevjerojatne ovacije kad je pred kraj susreta s Aston Villom napuštao travnjak. Epilo je to izvrsne igre i dva gola kojima je Tottenham preokrenuo minus i stigao do vrijedne pobjede

Nogometaši Tottenhama pobijedili su u dvoboju 7. kola Engleske lige kod kuće Aston Villu s 2:1, dok je Manchester United odigrao samo 0:0 kod Sunderlanda.

Aston Villa je na White Hart Laneu vodila pogotkom Marca Albrightona, da bi "pijetlove" spasio s dva pogotka Rafael van der Vaart i to oba na dodavanje Petera Croucha. Od hrvatske kolonije u Tottenhamu igrao je - do 76. minute - Luka Modrić, dok su Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka ostali na klupi za pričuve.

Na klupi su vrijeme proveli i Nikola Kalinić, čiji je Blackburn izgubio kod Stokea (1:0), te Ivan Klasnić u dvoboju WBA - Bolton (1:1).

Nakon što je Everton bio jedini engleski klub u čak četiri najjače lige bez pobjede, tek u 7. kolu su uspjeli doći do prvog 'troboda' i to u gostima kod Birmingham Citya (2:0). Pobjeda Evertona gurnula je u zonu ispadanja Liverpool, koji u nedjelju dočekuje Blackpool.