NA DERBIJU ISTRE I RIJEKE

Pulska policija pronašla na stadionu veću količinu pirotehnike

14.05.2010 u 14:10

Bionic
Reading

Djelatnici istarske policije u četvrtak su prije početka utakmice Prve HNL koja je odigrana u Puli između Istre 1961 i Rijeke, tijekom pregleda pulskog stadiona pronašli veću količinu pirotehnike, koju su domaći navijači namjeravali upotrijebiti tijekom utakmice, izvijestila je Policijska uprava istarska

Policija je pronašla ukupno 32 komada pirotehnike - od čega dvije dimne kutije namijenjene za signalizaciju na moru, 12 dimnih kutija za koreografiju, pet baklji te 13 komada improvizacija od baklji s fitiljem. Daljnjom obradom utvrdit će se kome pripada pirotehnika i kako je dospjela u sanitarnu prostoriju stadiona, rekla je glasnogovornica PU istarske Nataše Rogić-Jukopila.

'Za vrijeme, tijekom i nakon odigravanja nogometne utakmice nije zabilježen niti jedan incident od strane gledatelja i navijača', istaknula je glasnogovornica Rogić-Jukopila.
Dodala je kako je na utakmici bilo oko 2.500 gledatelja, od čega oko 250 pripadnika domaće navijačke skupine Demoni i oko 150 pripadnika riječke navijačke skupine Armada.

Prema podatcima pulske policije prije utakmice zatečene su četiri osobe pod utjecajem alkohola, i to navijači gostujuće riječke momčadi - od kojih su dvije osobe zbog manje koncentracije alkohola (do 0,8 g/kg) preventivno zadržane, dok će se protiv dvojice zbog utvrđene koncentracije alkohola od 1,19 g/kg, odnosno 1,31 g/kg, podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Puli, sukladno odredbama Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Sva četvorica su nakon završetka utakmice pušteni na slobodu.