odlučila šesta serija

PSG nakon velike drame i lutrije jedanaesteraca protiv Montpelliera izborio finale Kupa gdje će se vjerojatno sučeliti s Nikom Kovačem i njegovim Monacom

12.05.2021 u 23:46

Bionic
Reading

PSG je nakon drame i lutrije jedanaesteraca uspio izboriti finale Kupa

Nogometaši PSG-a izborili su plasman u finale francuskog Kupa nakon što su u polufinalu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Montpellier sa 6:5. Utakmica je završila 2:2, nakon što je PSG vodio 1:0 i 2:1.

Parižani su poveli u 10. minuti golom Kyliana Mbappea, izjednačio je Gaetan Laborde u 45. minuti. Mbappe je u 50. minuti doveo PSG u novo vodstvo, no sedam minuta prije kraja Andy Delort je zabio za 2:2.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca odlučila je šesta serija u kojoj je Solomon Sambia prebacio vrata, a Moise Kean zabio za pobjedu PSG-a.

Prije toga za PSG su zabili Di Maria, Drexler, Pardes, Marquinhos i Neymar, a za Montpellier Savanier, Delort, Mavididi, Ristić i Laborde.

U drugom polufinalu u četvrtak se sastaju Monaco našeg Nike Kovača i četvrtoligaš GFA Rumilly-Vallieres.

Finale je na rasporedu 19. svibnja na Stade de Franceu.

PSG-u će to biti 19. finale, a do sada je u Kupu slavio rekordnih 13 puta. U slučaju da Monaco upiše pobjedu bit će do deseto finale za momčad iz Kneževine, a do sada je slavio pet puta.