previše traže

Legenda Bayerna ovom je izjavom ubila sve nade navijača da će u München ovog ljeta stići toliko željeno spektakularno pojačanje

12.05.2021 u 17:03

Bionic
Reading

Jedan od najtraženijih nogometaša u ljetnom prijelaznom roku će biti norveško čudo od djeteta, napadač Borussije Dortmund Erling Haaland (20). 'Žuto-crni' vezali su ga ugovorom do ljeta 2024., ali spremni su ga prodati ako dođe prava ponuda. Navijači Bayerna odmah su se ponadali da bi Haaland, kao što je to svojevremeno učinio Robert Lewandowski, Dortmund mogao zamijeniti Münchenom

Za karijeru Erlinga Haalanda (20) brine se Mino Raiola, no važnu ulogu u njegovom sljedećem transferu imat će i Erlingov otac Alf Inge Haaland, koji insistira da njegov sin ide korak po korak, da se igrački razvija u skladu sa svojim godinama.

No, Raiola je već započeo pregovore s klubovima koji su spremni za njegovog štićenika Borussiji isplatiti 100 milijuna eura tražene odštete.

'Službeno, Borussija nema namjeru prodati Haalanda, ali mislim da će se to promijeniti ako se pojavi dobra prilika da svi na kraju budu zadovoljni', kazao je Raiola i nastavio sa svojim poslom. Mislite da su europski klubovi u financijskoj krizi? Nisu kad je ovakav 'dragulj' u pitanju te se za njega najozbiljnije bore Real Madrid i Barcelona, a u igri je sve do prije nekoliko dana bio i Bayern.

Na žalost svih navijača Bayerna, legendarni kapetan Oliver Kahn (51), koji će od prvog dana 2022. godine preuzeti funkciju predsjednika kluba i izvršnog direktora, ubio je sve njihove nade da bi Haaland u bilo kakvom transferu ovog ljeta mogao stići u München.

'Žao mi je, ali tko god priča o dolasku Haalanda u Bayern ne razumije situaciju. 'Paket' oko Erlinga Haalanda, kako smo čuli, košta više od 100 milijuna eura i kao takav je nezamisliv za Bayern u ovom trenutku', rekao je Oliver Kahn u razgovoru za Bild te upozorio navijače:

'Kad sam prije godinu i pol ušao u Izvršni odbor kluba, financijska situacija je bila totalno drugačija nego danas. U sljedećim godinama moramo biti pametni tijekom prijelaznih rokova. Morat ćemo brzo reagirati, probati kupovati što kvalitetnije za što manje novca... Da, pred svima nama su teški zadaci', rekao je Kahn.

Znači li to da u Münchenu i dalje ostaje veteran Robert Lewandowski (33)? Iza Lewe je fantastična sezona i ponovno se 'zakotrljala' priča o njegovom odlasku u Real...

'Robert s nama ima ugovor još dvije godine. Samo je ove sezone u Bundesligi zabio 39 golova i nedostaju mu još dva da prestigne rekord Gerda Müllera koji stoji još od 1972. godine. Njegovi se nastupi ne mogu dovoditi pod znak pitanja. Lewandowski sigurno na ovom nivou može igrati još nekoliko sezona i zbog toga danas ne moramo razmišljati o kupovini Erlinga Haalanda', zaključio je Oliver Kahn.