Sasvim iskreno

Prvi čovjek UFC-a Dana White najavio borbu Stipe Miočića i Jona Jonesa, a sada se o svemu oglasio Amerikanac i jasno rekao što misli

13.05.2021 u 14:41

Bionic
Reading

Nova epizoda Jonesovog ‘tvitaj pa obriši‘ serijala tiče se eventualne borbe protiv Stipe Miočića

Nije potrebno dugo vremena da Jon Jones reagira čim Dana White spomene njegovo ime u bilo kakvom kontekstu. Posebno ako je u pitanju prijedlog neke borbe za najuspješnijeg borca u povijesti, a predsjednik UFC napravio je upravo to. U posljednjem intervjuu potvrdio je kako trenutno nema definiranu Jonesovu situaciju, ali da bi se on mogao boriti protiv Stipe Miočića. Naravno, slijedom toga je potvrdio i kako je Derrick Lewis idući protivnik za Francisa Ngannoua, piđše Fight Site.

Jones je to demantirao na sebi svojstven način. Objavio je nekoliko poruka na Twitteru, koje je 'živima' ostavio dovoljno dugo da ih mediji primijete, nakon čega ih je već gotovo po pravilu obrisao.

'Ne uzbuđujte se, neću se boriti protiv Stipe. Ja nisam tu da bih se borio protiv njega, no protiv njega ću braniti pojas, nikakav problem. Tražim najveću borbu i spreman sam čekati. Imam 33 godine i osjećam se bolje nego ikad ranije. Samo ću nastaviti ubijati se od treninga', napisao je prvobitno Jones.

Nije nakon toga mogao izbjeći pitanje zašto se ipak ne bi borio protiv Miočića, budući da je borba protiv najvećeg teškaša neupitno velika. Jones to ipak ne smatra takvim. On zna što želi. Zna to i UFC te tu želju dijele s njim. Ali, pregovori su teški kao i uvijek. Zapravo, i ove sve objave dio su tih istih pregovara, samo na način da i javnost ima uvid u ono što Jones pokušava poručiti svojim poslodavcima.

'Dojadilo mi je slušati konstantno ista sranja, kako nisam dovoljno velika zvijezda, kako ne osiguravam dovoljno prodaje prijenosa. Ja sam spreman odrađivati takve borbe i donijeti to UFC-u. Svijet želi vidjeti akciju crno protiv crnog i ja sam spreman to im pružiti', ovime je potvrdio kako je Ngannou te titula koju Kamerunac drži ono što ga zanima.

Stipe Miočić će vjerojatno još neko vrijeme odmoriti, no za očekivati je da ga ove godine još jednom vidimo, vjerojatno negdje početkom jeseni. Uostalom, u kolovozu stiže prinova u obitelj i to mu je sad prioritet. Do tada se možda i cijele teškaška slika posloži tako da neke stvari budu jasnije.