NJEGOVA RIJEČ JE ZAKON

Najpoznatiji svjetski MMA novinar objasnio koja je sudbina Stipe Miočića; oko ovoga uopće ne bi trebalo biti dvojbe

03.05.2021 u 20:48

Bionic
Reading

Francis Ngannou obećao je da će biti aktivan prvak, no da bi bio aktivan, neke stvari ipak će se morati ubrzati. Prije svega, tu mislimo na 'problem' s izazivačima, odnosno vremenom potrebnim da se sve strane usklade i dogovore oko svih uvjeta

Naime, priča s Jonom Jonesom, koji je bio prvi favorit za tu ulogu, toliko se odužila da se UFC polako, ali sigurno okrenuo Derricku Lewisu. A 'Crna zvijer' je spremna! Lewis je navodno već objeručke prihvatio ponudu UFC-a i u ovim je trenucima zapravo Ngannou taj kojeg se čeka, piše Fight Site.

Ugleda li ovaj dvoboj zaista svjetlo dana, nakon istog bi Dana White i društvo mogli ponovno okrenuti Jonesov broj, a ne promijeni li se ništa na tom polju, opcija sa Stipom Miočićem mogla bi biti najizglednija.

Najuspješniji teškaš u povijesti UFC-a nedavno je i sam najavio da počinje nabijati kilograme i tako još jednom dao do znanja da njegova priča još nije završila.

Što slijedi? Kako će se razvijati situacija? I koliko je realno da Stipe još jednom napadne tron? Tema je to o kojoj su se pozabavili na ESPN-u i o kojoj je svoje razmišljanje iznio najpoznatiji svjetski MMA novinar Ariel Helwani.

'Hajdemo reći da je Lewis idući za Ngannoua. Nakon toga će UFC bez ikakve sumnje pokušati dogovoriti borbu s Jonesom. Bilo bi glupo da barem ne pokušaju, bez obzira na tijek dosadašnjih pregovora. Ali što nakon toga? Što ako Ngannou pobijedi u oba meča? Onda će Miočić, koji će se sigurno morati barem jednom boriti i pritom upisati pobjedu, imati jako snažne argumente za treći susret s Ngannouom. Da je kojim slučajem 2-0 za prvaka, onda nikako, ali to nije slučaj. Oni su na 1-1', započeo je Ariel pa dodao:

'Zar mi želite reći da ne biste htjeli vidjeti desetak kilograma težeg Miočića kako posljednji put ide na Ngannoua? Ja sigurno bih, a znam da biste i vi. Tko je još ostao? Ciryl Gane? Alexander Volkov? Naravno, ali ovo nije laka kategorija u kojoj vas poraz sroza na dno ljestvice. Miočić je i dalje veliko, relevantno ime i bilo bi vrlo lako prodati njegov posljednji napad na titulu. Naravno, nekoliko se stvari treba poklopiti. Ovo je lud sport, ali ako pogledate tko je još u kombinacijama i ako se stvari poklope, Miočić bi se sigurno do idućeg ljeta mogao boriti za pojas. Događale su se i luđe stvari.'