DAVIS CUP

Prpić: Protiv Ekvadora smo favoriti

13.01.2010 u 13:53

Bionic
Reading

To što će Varaždin prvi put u svojoj povijesti biti domaćin nekom od susreta Davis Cupa nema veze s time što je Radimir Čačić na čelu Hrvatskog teniskog saveza, nego sa spremnošću Grada Varaždina i ostalih suorganizatora da osiguraju primjerene uvjete za dvoboj Hrvatske i Ekvadora

Istaknula je to Marina Mihelić, izvršna direktorica HTS-a, najavljujući u varaždinskoj Gradskoj vijećnici ovaj susret 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa za 2010. godinu, koji će se održati od 5. do 7. ožujka u novoj varaždinskoj sportskoj dvorani uz Dravu. Iako je to bilo najavljeno, prvoj službenoj najavi ovog dvoboja zbog, kako je rečeno, spriječenosti nije bio nazočan Čačić, ali ni Ivan Čehok, gradonačelnik grada domaćina.

'Uz Varaždin, koji nam se dosada uvijek javljao za domaćinstva, zanimanje da budu domaćini susreta Hrvatske i Ekvadora pokazali su i gradovi Rijeka i Osijek. Međutim, Rijeka je odustala zbog šahovskog turnira koji se poklopio, jer se igra u istoj dvorani koja ima premali kapacitet. Zahvaljujući rukometnom prvenstvu, Osijek je među gradovima s većom dvoranom, međutim tu su problem bile financije', rekla je Mihelić pojašnjavajući razlog odabira Varaždina za domaćina.

Budući da nekoliko stotina tisuća kuna nije zanemariv iznos ni za Grad Varaždin, kao suorganizatori susreta uključile su se Varaždinska i Međimurska županija.

'Ovo je prvi put da ovako surađuju dvije županije, što će se odraziti na uspjeh cijelog događaja. Zahvaljujući tome, kao i sponzorima, trodnevna ulaznica stajat će 100 kuna, a dnevna 40 kuna. Prodaja kreće već 18. siječnja, i to online. Uz to, registrirani igrači po našim klubovima imat će posebne pakete, a zbog promocije tenisa osigurat ćemo i besplatni dolazak na dvoboj za tisuću školaraca', istaknuo je Slobodan Mikac, predsjednik organizacijskog odbora, te dodao da će se dan uoči dvoboja održati druženje tenisača s mališanima na središnjim trgovima Varaždina i Čakovca.

Govoreći u ime suorganizatora, varaždinski župan Predrag Štromar, međimurski dožupan Matija Posavec i varaždinski dogradonačelnik Zlatko Horvat zahvalili su se zbog povjerenja koje im je ukazao HTS dodjeljujući domaćinstvo susretu koji bi trebao, kako su istaknuli, pripomoći promociji regije u zemlji i inozemstvu. Nakon što su predstavnici HTS-a i ITF-a pohvalili dosadašnji tijek priprema u Varaždinu za prvi susret Davis Cupa, natjecanje koje sada obilježava 110 godina postojanja, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Goran Prpić osvrnuo se na sastav.

'Početak je sezone, tako da tek treba vidjeti tko će biti spreman. Sigurno je da neće nastupiti Mario Ančić, a otvoreno je pitanje Ivana Ljubičića zbog njegove odluke. No kako bilo, kada vidim entuzijazam domaćina, jamčim da će naši igrači uzvratiti vrhunskim tenisom, a vjerojatno i pobjedom jer smo favoriti', rekao je Prpić.