'POZDRAV' NAVIJAČIMA

Prostačka gesta Leona Benka; ovo mu nije trebalo!

05.12.2013 u 11:01

Bionic
Reading

Rijeka i Hrvatski dragovoljac u srijedu su igrali zaostalu utakmicu 16. kola MAXtv Prve lige, a pobjeda je, prema očekivanjima, pripala domaćinima

Rijeka je pobjedom nad Hrvatskim dragovoljcem u zaostaloj utakmici 16. kola, odgođenoj zbog nestanka struje na Kantridi, ostala u utrci za vodećim sastavima MAXtv Prve lige. Naravno, pobjeda Rijeke 2:0 uopće nije iznenađenje, tim prije što je od prvog sučevog zvižduka Kekova momčad bila bolja. Istina, u prvom poluvremenu imala je nekoliko dobrih prigoda, ali prvenstveno Leon Benko, iskusni i odlični 30-godišnji napadač, nije bio koncentriran.

Istina, zabio je Benko u drugom dijelu dva pogotka, ali vrlo neugodna bila je njegova reakcija nakon prvog gola, kada je nekome na tribini odlučio pokazati 'bosanski grb' te mu uputiti salvu pogrdnih riječi.


Benkova gestikulacija mnoge je iznenadila s obzirom na to da je riječ o igraču koji je jedan od rijetkih (ako ne i jedini!) u MAXtv Prvoj ligi koji ima osobnog sportskog psihologa. Naime Benko je često znao reći da mu u pripremi puno pomaže prijatelj iz Varaždina s kojim prije svake utakmice prakticira videoseanse.

Hoće li se Benko očitovati o ovoj gesti, nije poznato, ali za nogometaša koji iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri te koji je zahvaljujući igrama za NK Rijeka ušao u reprezentaciju Hrvatske možemo samo reći - ovo mu nije trebalo.