S obitelji u samoizolaciji

Proslavljeni hrvatski rukometaš otkrio da je pozitivan na koronavirus pa poslao ozbiljnu poruku svima koji su zaraženi

31.10.2020 u 21:59

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni vratar Mirko Alilović pozitivan je na koronavirus i nalazi se s obitelji u izolaciji

Proslavljeni hrvatski rukometni vratar Mirko Alilović pozitivan je na koronavirus. Nekadašnji hrvatski rukometni reprezentativac, a danas golman Pick Szegeda nema jake simptome, ali otkrio je kako je s obitelji u samoizolaciji, te kako je ostao bez osjeta njuha.

'Simptoma nije ni bilo. U klubu imamo obavezno testiranje dva puta tjedno prije i poslije svake utakmice. Prije pozitivnog testa bili smo u Bjelorusiji gdje nam je domaća ekipa dan prije utakmice javila da su imali par slučajeva zaraze. Utakmica je ipak odigrana, bez obzira na to što je naš klub iz zdravstvene brige za svoje igrače tražio odgodu, i nakon tri dana, na redovnom testiranju, dobio sam pozitivan nalaz', rekao je Alilović za Story pa dodao:

'Simptoma nemam, Bogu hvala. Jedino sam izgubio osjet njuha i to je to.'

Bivši 'Kauboj' je, sa suprugom Ivom i sinovima s kojima je u samoizolaciji, poslao i poruku onima koji su zaraženi, bez obzira na to imaju li simptome ili ne.

'Ako je netko zaražen i to zna, najmanje što može učiniti za druge je ostati doma jer znamo puno slučajeva onih koji su bili zaraženi, a ponijeli su se neodgovorno, i sami smo dio te priče. Svatko od nas doma ima bližnje koji su u nekoj od rizičnih skupina i radi tih ljudi trebamo biti odgovorni i slušati liječnike, a Bogu hvala, mi Hrvati imamo jedne od najboljih liječnika na svijetu!', poručila je obitelj Alilović.