'zagrebaši' u izolaciji

Koronavirus se probio u redove hrvatskog prvaka; odgođena je utakmica Lige prvaka

27.10.2020 u 13:48

Bionic
Reading

Dva igrača iz prve momčadi PPD Zagreba pozitivna na COVID-19, objavili su iz redova hrvatskog prvaka. Neslužbeno, pozitivni su Zvonimir Srna i Ivan Laljek koji uz tek blage simptome nemaju značajne zdravstvene tegobe. No, zbog proboja koronavirusa 'zagrebaši' su morali otkazati utakmicu Lige prvaka

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u svijetu vezane za pandemiju koronavirusa Europska rukometna federacija (EHF) odgodila je susrete hrvatskih predstavnika PPD Zagreba u Ligi prvaka te našičkog Nexea Europskoj ligi, objavio je u utorak Hrvatski rukometni savez.

Prije tjedan dana Nexe je u prvom kolu skupine C Europske lige u gostima svladao švedski Alingsas 27:23, a u utorak, 27. listopada, u svojoj je dvorani trebao ugostiti turski Bešiktaš. No, zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus u turskoj momčadi susret je odgođen.

Rukometaši PPD Zagreba, koji su izgubili svih pet susreta u skupini B Lige prvaka, trebali su u četvrtak, 29. listopada, gostovati kod francuskog Nantesa, ali je i taj susret odgođen zbog proboja koronavirusa u redove hrvatskog prvaka. Pozitivni su Zvonimir Srna i Ivan Laljek koji uz tek blage simptome nemaju značajne zdravstvene tegobe, objavili su iz kluba uz dodatak:

'Klubovi će zajedno naći novi termin odigravanja koji odgovara i jednoj i drugoj momčadi. S obzirom na to da i HBC Nantes, kao i PPD Zagreb, u svojim redovima ima pozitivne igrače na Covid-19, EHF-u nije preostalo ništa drugo nego da spomenutu utakmicu odgodi. Želimo svim igračima brz i bezbolan oporavak!'