BAJKA JE ZAVRŠILA

Propao je senzacionalni plan koji je uključivao i Stipu Miočića; želio je napraviti nešto što nikome nikad nije uspjelo u UFC-u, ali...

10.03.2021 u 16:59

Bionic
Reading

Da je kojim slučajem prošlog vikenda pobijedio Jana Blachowicza, Israel Adesanya pokušao bi osvojiti i teškaški pojas, ali pod uvjetom da isti i nakon 27. ožujka ostane u rukama aktualnog prvaka Stipe Miočića! Takav je, barem prema tvrdnjama Adesanyinog trenera Eugenea Baremana, bio plan uoči UFC-a 259...

Prošlog vikenda 'The Last Stylebender' pokušao je svojoj tituli iz srednje kategorije pridodati i onaj poluteškaški naslov, ali nakon punih 25 minuta borbe jednoglasnom je sudačkom odlukom svoj pojas obranio sve uspješniji Poljak Blachowicz.

Da je ishod kojim slučajem bio drugačiji, 'Izzy' bi pokušao ostvariti nešto što još nikome nije pošlo za rukom - postati UFC-ov prvak u čak tri kategoriji. Naravno, još jedan preduvjet za to bio je da Stipe krajem mjeseca ponovno pobijedi svog izazivača Francisa Ngannoua, piše Fight Site.

'Da smo osvojili ovu titulu, ja, naši menadžeri i naš tim otišli bi do samoga kraja. Zašto bi se zaustavljali? Namjeravali smo otići još jednu kategoriju više, ali ne zbog Jona Jonesa. Israel je blizak s Ngannouom da bi se njih dvojica borili, ali u slučaju Miočićeve pobjede - 100 posto bismo otišli do kraja', otkrio je Bareman za Sirius XM.

Adesanyina selidba u tešku kategoriju već se nekoliko puta spominjala u prošlosti, a Bareman tvrdi da je postojala podrška za takav potez. No, te planove pokvario je Blachowicz.

A što se u cijeloj toj priči događa s idejom koja uključuje Jona Jonesa? Trener UFC-ovog prvaka tvrdi da on nikada nije bio dio njihovih planova, već se tu isključivo radilo o pisanju povijesti i osvajanju titula u tri različite kategorije.

'Jones nije dio naših planova. Kada radimo na planiranju Israelove karijere, on ne postoji u niti jednoj odluci. Da smo pobijedili Blachowicza, pokušali bismo napraviti ono što još nikome nije uspjelo. Naravno, pod uvjetom i da Miočić upiše pobjedu', zaključio je Bareman.