oslabljeni 'les expertsi'

[VIDEO/FOTO] Francuzi u velikim problemima uoči utakmice s 'kaubojima'; zbog ozljede im je otpao jedan od najvažnijih igrača...

10.03.2021 u 13:42

Bionic
Reading

U petak u francuskom Montpellieru započinje jedan od kvalifikacijskih turnira rukometaša za plasman na Olimpijske igre u Tokiju ovog ljeta. Već prvog dana hrvatska reprezentacija igra protiv domaćina, no 'Les Expertsi' su se iznenada našli u problemu jer im se ozlijedio jedan od nositelja igre, srednji vanjski Romain Lagarde (24)

Francuski izbornik Guillaume Gille objavio je popis od 20 rukometaša na koje računa od petka do nedjelje na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Čekao je Gille do posljednjeg trenutka jer se nadao kako će na utakmicama protiv Hrvatske (petak, 12. ožujka, 21 sat) te Tunisa i Portugala, na raspolaganju imati najjači sastav. No, reprezentacija koja je Svjetsko prvenstvo u Egiptu završila s 'drvenom medaljom', na četvrtom mjestu ipak će biti značajno oslabljena.

Gille još od ranije ne može računati na jednog od najboljih svjetskih rukometaša Nikolu Karabatića koji se još uvijek oporavlja nakon operacije gležnja i trebao bi se na terene vratiti tek krajem svibnja, nema ni golmana Wesleya Pardina koji je također ozlijeđen, a 'Les Expertsi' su doživjeli težak udarac u posljednjem trenutku.

Luka Cindrić, hrvatska rukometna reprezentacija, izjave, 9.3.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez HRS

Naime, na ovom će turniru morati bez jednog od najvažnijih igrača i nositelja igre, srednjeg vanjskog Romaina Lagardea (24)! On je na pripreme stigao ozlijeđen, nadao se Gille da će ga liječnička služba osposobiti za ove tri utakmice, no na kraju ipak ne žele riskirati i Lagarde je definitivno otpao.

Realno, Lagarde je uz Nedima Remilija na SP-u u Egiptu bio prvi asistent u francuskoj reprezentaciji, na devet utakmica imao je 25 dodavanja suigračima za gol te je bio jedan od 'Les Expertsa' s najviše minuta provedenih u igri. Sigurno je kako će nedostajati na ove tri utakmice, no za 'kauboje' je to dobra vijest...

  • +7
Trening hrvatske muške rukometne reprezentacije Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Tako je Guillaume Gille umjesto Lagardea aktivirao Jean-Jacquesa Acquevillea, a ostatak reprezentacije čine rukometaši koji su nastupili na SP-u u Egiptu.

Francuska rukometna reprezentacija za kvalifikacijski turnir od 12. do 14. ožujka:

  • Golmani: Desbonnet, Genty, Gerard
  • Lijeva krila: Descat, Guigou
  • Lijevi vanjski: Acquevillo, N'Guessan
  • Srednji vanjski: Claire, Mahe, Minne
  • Desni vanjski: Mem, Remili, Richardson, Dipanda
  • Desna krila: Abalo, Porte, Lenne
  • Pivoti: Fabregas, Luka Karabatić, Tournat