ZA SVA VRIMENA

Proglašen pobjednik natječaja za idejno rješenje Hajdukovog tematskog parka

14.12.2017 u 13:41

Bionic
Reading

Tematski park nogometnog kluba Hajduk 'Za sva vrimena' bit će oblikovan u blizini stadiona Poljud od elemenata koji će svojim izgledom činiti slova visine 3,5 metra koja će tvoriti deset metar dugu riječ 'Hajduk', objavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare udruge Naš Hajduk koja je pokretač ovog projekta

Na tim će slovima biti upisana imena donatora koji u sljedećih devet godina doniraju po 7.500 kuna za otkup 24,53 posto dionica kluba.

Autori takvog idejnog rješenja su arhitekti Ozana Ursić i Vedran Kasap kojima je kao pobjednicima natječaja, na koji se prijavilo 18 idejnih rješenja, pripala i nagrada od 25.000 kuna, rekao je voditelj projekta Tomislav Mikulić proglašavajući pobjednika natječaja kojeg je udruga Naš Hajduk raspisala u listopadu ove godine.

Sami elementi bit će izrađeni od tehno betona te prekriveni pločama od mesinga s imenima donatora. Dodatna vrijednost ovoga rješenja je i modularni pristup, odnosno mogućnost naknadnog dodavanja imena. Na elementima se može sjediti, igrati, iskoristivi su u prostoru, a iz samo jedne točke čine natpis Hajduk.

Predsjednik žirija Branko Franceschi je istaknuo kako je pobjednički arhitektonski uradak u najvećoj mjeri od svih pristiglih prijava ispunio postavljene kriterije i ponudio rješenje koje svojim konceptom objedinjuje tražene spomeničke, identifikacijske i komunikacijske kvalitete.

'Ovim jednostavnim dramatičnim događajem cijeli prostor parka postaje pozornicom izrazitog identifikacijskog (sa nogometnim klubom Hajduk) potencijala za donatore, članove udruge i kluba što će ga svakako činiti splitskom znamenitosti', rekao je Franceschi.

Po njegovim riječima 'sceničnost rješenja postat će kulisom izražavanja privrženosti klubu, prostorom stvaranja uspomena i simbolom zajedništva navijača u epohi društvenih mreža zasnovanih na vizualnoj komunikaciji, kao i svih domaćih i stranih zaljubljenika u nogomet.'

'Ovako dizajniran tematski park Hajduka postat će strahoviti promotor Splita kao turističke destinacije,' kazao je Franceschi.

Lokomotiva – Hajduk 0:2, 19. kolo 2017./18. (sažetak)

Tomislav Mikulić je istaknuo kako je planirano da izvedbena realizacija pobjedničkog rješenja počne u proljeće 2018. godine.

'Očekujemo da će izgradnja ovako zamišljenog tematskog parka potaknuti novi val donacija za otkup dionica Hajduka', kazao je Mikulić.

Vodstvo udruge Naš Hajduk je u listopadu 2016. godine potpisalo ugovor s predstavnicima tvrtke Tommy po kojem od te tvrtke otkupljuje 24,53 posto dionica nogometnog kluba Hajduk u iznosu od 35 milijuna kuna koje mora uplatiti u roku od deset godina. U udruzi Naš Hajduk vjeruju kako će u tematski park do isteka desetogodišnjeg razdoblja za otkup Hajdukovih dionica biti upisana imena oko 5.000 donatora.

  • +4
Lokomotiva - Hajduk, 19. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL