BILO JE SVEGA

Kažnjeno pola hrvatskih nogometnih prvoligaša

13.12.2017 u 17:09

Bionic
Reading

Disciplinska komisija HNS-a donijela je odluke o kaznama za prekršaje na utakmicama 19. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

Jan Doležal (Lokomotiva), Lovro Majer (Lokomotiva) i Zvonimir Milić (Cibalia) koji su isključeni zbog dva žuta kartona na utakmicama Lokomotiva - Hajduk i Inter Z. - Cibalia kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna novčane kazne.

Petar Tomić, predstavnik kluba i Stjepan Kvesić, pomoćni trener HNK Cibalia koji su udaljeni s klupe na utakmici Inter Z.-Cibalia zbog protestiranja na odluke i neprimjerenih riječi upućenih sucu utakmice kažnjeni su sa po dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije.

  • +2
Inter - Cibalia (19. kolo, HT Prva liga) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Na utakmici Dinamo - Istra 1961 pripadnici navijačke skupine BBB sa sjeverne tribine u prvom poluvremenu ubacivali su grude snijega u teren za igru pa je zbog sigurnosti igrača igra u 9. i 14. minuti bila u prekidu 25 sekundi te je GNK Dinamo kao organizator utakmice kažnjen novčanom kaznom od 5.000 kuna.

  • +3
HT Prva liga, 19. kolo: Dinamo - Istra Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Utakmica Osijek - Rudeš također je u 5. i 52. minuti na kratko bila u prekidu jer su domaći navijači s istočne tribine grudama snijega gađali drugog pomoćnog suca zbog čega je NK Osijek kažnjen istim novčanim iznosom od 5.000 kuna.

Na utakmici Lokomotiva - Hajduk pripadnici navijačke skupine Torcida na južnoj tribini zapalili su 24 baklje od čega su 22 ubacili na atletsku stazu zbog čega je NK Lokomotiva kao organizator kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna, a HNK Hajduk iznosom od 15.000 kuna.

  • +4
Lokomotiva - Hajduk, 19. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

HNK Cibalia mora platiti  kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Inter Z. - Cibalia (članak 54. DP HNS, tri opomene igrača, jedno isključenje i dva udaljenja s klupe).