oslabljeni 'građani'

Problemi za Pepa Guardiolu; uoči utakmice s Dinamom ostao je bez jednog od najvažnijih igrača

01.10.2019 u 11:38

Bionic
Reading

Dinamo večeras od 21 sat na Etihadu igra utakmicu 2. kola Lige prvaka protiv Manchester Cityja. 'Građani' su u ovom susretu apsolutni favoriti, no trener Pep Guardiola zbog ozljeda se neočekivano našao u problemima...

Momčad Manchester Cityja najskuplja je u povijesti nogometa, 'građani' vrijede više od 1,28 milijardi eura, a večeras će protiv Dinama istrčati dodatno oslabljeni.

Još od ranije Pep Guardiola ne može računati na prvi stoperski par, John Stones i Aymeric Laporte ozlijeđeni su od početka rujna i sigurno neće igrati protiv Dinama, kao ni još uvijek nespremni Benjamin Mendy te Leroy Sane koji je operirao ligamente koljena. No, popisu ozlijeđenih igrača Cityja tu nije kraj. Subotnju gostujuću pobjedu 3:1 kod Evertona 'građani' su platili ozljedom Kevina de Bruynea (28).

Belgijski je reprezentativac drugi najskuplji igrač Guardioline momčadi, njegova je cijena prema Transfermarktu čak 130 milijuna eura (samo je Raheem Sterling skuplji sa 140 milijuna eura!). No, De Bruyne je ujedno i jedan od najvažnijih kotačića u Guardiolinoj mašineriji, u sjajnoj je formi. Ove je sezone De Bruyne u prvih sedam prvenstvenih utakmica ubilježio čak osam asistencija, a zabio je i dva gola. Na prvoj utakmici Lige prvaka protiv Šahtara, u gostujućoj pobjedi Cityja 3:0, De Bruyne je odigrao 77 minuta, a za to je vrijeme asistirao Gabrielu Jesusu za gol...

Ista je 'osovina' sjajno funkcionirala i u subotu protiv Evertona, De Bruyne je Jesusu asistirao u 24. minuti za vodstvo 1:0. Iz igre je izašao u 80. minuti utakmice nakon što je dobio nezgodan udarac u žestokom duelu s Yerryjem Minom, a u ponedjeljak navečer je propustio trening Cityja uoči utakmice s Dinamom.

Guardiola je pokušao 'sakriti' De Bruyneov problem s preponama, no čini se kako belgijski reprezentativac ipak neće biti spreman za večerašnju utakmicu.

  • +4
Everton - Manchester City, 7. kolo Premiershipa, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

'U nedjelju su svi bili zdravi, ali...', kazao je uoči treninga u ponedjeljak Pep Guardiola, a nakon toga je neizravno prokomentirao i situaciju s De Bruyneom:

'Ne znam zašto, ali još mi nije jasno zašto mi igrači na vrijeme ne kažu kad imaju problema...'

Kako god bilo, trener Dinama Nenad Bjelica će, ako Kevin de Bruyne zaista zbog ozljede ostane izvan kadra za večerašnju utakmicu, imati jedan problem manje na terenu. Barem neka dobra vijest uoči ove teške utakmice za 'modre'.