STAO VINKOVAČKI NIZ

Preokret Hajduka protiv čvrste Cibalije

10.04.2010 u 21:52

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 24. kola Hajduk je svladao Cibaliju sa 2:1. Vinkovčani su ostali drugi, a Splićani su sada četvrti sa tri boda zaostatka za svojim subotnjim gostom

Derbi kola je oduševio tek u zadnjih pola sata. Pred oko četiri tisuće gledatelja na tribinama akteri Hajduka i Cibalije pružili su borbenu utakmicu, ali u kojoj se nije umiralo od ljepote. Vinkovačka prednost nad Hajdukom se smanjila na tri boda, a na Poljudu je i prekinut niz Cibalije od 18 utakmica bez poraza.

Prvo poluvrijeme igralo se je većinom na polovici Cibalije koja je pokušavala zaprijetiti iz kontre. Jedinu ozbiljniju priliku gosti su imali u 29. minuti kada je Pavličić ubacio za Barabana, a ovaj glavom pucao ravno u Subašića. No zicer prvih 45 minuta pripao je Hajduku. Cernat je minutu kasnije prošao po lijevoj strani, ubacio loptu u sredinu, vratar Antolović ju je tek odbio do Ibričića, koji je s nekoliko metara promašio prazna vrata.

Čvrsta igra potrajala je i u nastavku, a Cibalia se sjajno branila. U 63. minuti Vinkovčani su se brzo otvorili, lopta je stigla do Kresingera koji je sa 16 metara precizno svladao Subašića. Veselje 30-ak gostujućih navijača trajalo je samo tri minute, jer se Hajduk probudio. Jozinović je ubacio s lijeve strane, a Tičinović je nadskočio svojeg čuvara i glavom smjestio loptu iza Antolovića. Hajduk se digao i krenuo po pobjedu. U 76. minuti Jozinović je pao u kaznenom prostoru, ali sudac je dao bočnom igraču Hajduka žuti karton zbog simuliranja; dvojbena odluka. Nešto poslije s desne strane je prošao Vukušić, ali je Čop njegov ubačaj poslao pokraj lijeve vratnice. Igrala se 86. minuta, Ibričić je okružen s nekoliko braniča gurnuo loptu do Vukušića koji je s 13 metara šalje preko Antolovića u mrežu.

Do kraja utakmice gosti nisu zaprijetili, a Hajduk je nakon ulaska u finale Kupa zadržao pozitivan ritam i odličnu atmosferu.