NEMA KRIZE ZA ENGLEZE

Premiershipu 1,6 milijardi od tv prava

23.03.2010 u 18:24

Bionic
Reading

Vodstvo Premiershipa prodalo je televizijska prava za prikazivanja nogometnih utakmica elitnog razreda otočkog nogometa u inozemstvu za razdoblje od 2010. do 2013. godine za rekordnih 1,6 milijardi eura

Britanski Independent navodi kako je Premiership dobio dvostruko više novaca u odnosu na prethodni ugovor. Prema navodima novinara tog lista svaki premierligaš će iduće sezone zaraditi u prosjeku 25 milijuna eura, što je porast za 11 milijuna eura.

Borba za TV prava prijenosa utakmica vodila se na svim kontinentima. Liga je potpisala ugovore sa 98 partnera, a za sada nije postignut dogovor jedino za Rusiju i Albaniju.

Primjerice, tv kuća SingTel je prava prijenosa u Singapuru, otoku sa 4,8 milijuna stanovnika, platila 200 milijuna eura, dok su televizijska prava za Hong Kong iznosila 160 milijuna eura. Za zemlje sa sjevera Afrike i Srednji istok prava je otkupila kompanija Showtime Arabia, koja je u rukama kraljevske obitelji iz Abu Dhabija, a platila ih je 320 milijuna eura. Partneri Premier lige za Sjevernu Ameriku, Karibe, te Južnu Ameriku i dalje su ostali Fox i Setana.