SUPERSPORT HNL - 7. KOLO

Predstava na Rujevici za sladokusce, prekrasni golovi, povratak Marka Pjace. I bod svakome

03.09.2023 u 20:35

Bionic
Reading

U dvoboju 7. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, Rijeka i Varaždin odigrali su 2:2 na Rujevici.

Rijeka je imala vodstvo, još tri puta su domaći igrači gađali okvir suparničkog gola, ali je na kraju jedva iščupala bod.

Domaćin je poveo u 17. minuti lijepim pogotkom Nike Jankovića na asistenciju Tonija Fruka. Bio je to njegov peti gol u svim natjecanjima, dok je Fruk upisao četvrtu asistenciju.

Izvor: Pixsell / Autor: Croatel/MAX Sport

Samo četiri minute kasnije moglo je biti 2:0. Nakon Zelenikina pogrešnog dodavanja, lopta je stigla do Franje Ivanovića koji je uposlio Fruka, a ovaj pokušao je lobati golmana gostiju, međutim pogodio je prečku. Prvu priliku gosti su imali u 27. minuti, no Brodić je slabo pucao i Nediljko Labrović nije imao problema.

U 37. minuti opasno je zaprijetio i Niko Galešić, ali je njegov udarac završio pored vratiju Varaždina. Rijeka je bila opasnija i na početku drugog dijela, a u 65. minuti domaćin je ponovo uzdrmao okvir gola.

Janković je nakon dodavanja Pjace fantastičnim felšanim udarcem s lijeve strane pogodio stativu.

Varaždin je izjednačio u 70. minuti golom Igora Postonjskog iz jedanaesterca kojeg je skrivio Matej Mitrović udarivši u skoku laktom Brodića.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Četiri minute kasnije gosti su dodatno šokirali Rujevicu. Brodić je dobio loptu na lijevoj strani i iskosa fantastičnim udarcem desnicom sa 20 metara pogodio za 2:1.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Rijeka se vratila u život u 85. minuti, a ključnim se pokazao Obregon koji je prvo izborio isključenje suparnika, a potom i zabio za 2:2.

Nakon jedne duge lopte, Obregon je pobjegao Jorgu Pellumbiju koji je kao posljednji igrač obrane skrivio prekršaj zaradivši crveni karton. Janković je sjajno izveo slobodan udarac, vratnica je spasila goste, a Obregon glavom pospremio odbijanac.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +25
Rijeka - Varaždin (7. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore

Više doznajte OVDJE.