PRIMIT ĆE GA PREMIJER

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin dolazi u Hrvatsku

01.12.2016 u 14:07

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker uputio je službeni poziv predsjedniku UEFA-e Aleksandru Čeferinu za dolazak u Zagreb, a on je taj poziv prihvatio te će krajem prosinca posjetiti Hrvatsku kao jednu od prvih destinacija koje će obići kao vodeći čovjek europskog nogometnog saveza što je veliko priznanje i čast HNS-u, priopćeno je danas iz Saveza.

Predsjednika UEFA-e primit će i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Šuker i Čeferin godinama blisko surađuju u okviru zajedničkog djelovanja saveza iz regije, koji su prvi dali podršku slovenskom dužnosniku u utrci za mjestom predsjednika UEFA-e. Sada zajedno surađuju i u okviru UEFA-inog Izvršnog odbora čiji je Šuker član od ožujka 2015. godine.

Šuker i rukovodstvo Saveza razgovarat će s predsjednikom Čeferinom o aktualnim zbivanjima u europskom nogometu te podršci Uefe važnim razvojnim projektima HNS-a. Hrvatski nogometni savez uvjeren je u razumijevanje novog predsjednika UEFA-e za izazove malih i srednjih saveza, posebno u svjetlu reorganizacije klupskih natjecanja te će dio razgovora biti posvećen upravo tim temama.