RASPLET U STUDENOM

Poznate 23 reprezentacije koje idu u Rusiju, dvije po prvi put u povijesti!

11.10.2017 u 09:42

Bionic
Reading

Nakon završenih grupnih faza kvalifikacija u Europi, Južnoj Americi i CONCACAF zoni, poznate su 23 reprezentacije koje su izborile plasman na Svjetsko prvenstvo...

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo su pri kraju i u studenom će biti poznati svi sudionici. Ostalo je još samo devet mjesta koja moraju biti odlučena, a na jedno od njih cilja i Hrvatska koju čekaju dodatne kvalifikacije.

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Europa će u studenom dati još četiri nova sudionika, a zasad ih je deset osiguralo SP sa Starog kontinenta. Po jednog sudionika dat će dvoboji Perua i Novog Zelanda te Hondurasa i Australije, a još tri afričke reprezentacije pridružit će se Egiptu i Nigeriju koji su već potvrdili put u Rusiju.

Zasad je sigurno da ćemo imati dva debitanta na Svjetskom prvenstvu, a to je Island koji je postao i najmanja zemlja ikad koja je izborila plasman na turnir, kao i Panama koja ide u Rusiju zahvaljujući fantomskom golu protiv Kostarike i gafu Amerikanaca.

Što se tiče uglednih nacija koje neće vidjeti SP, tu su svakako južnoamerički prvak Čile, posrnula Nizozemska i u zadnjem kolu kvalifikacija šokirani SAD.

Sudionici SP-a:

EUROPA: Njemačka, Španjolska, Engleska, Belgija, Poljska, Rusija, Srbija, Island, Francuska, Portugal

AFRIKA: Nigerija, Egipat

JUŽNA AMERIKA: Brazil, Urugvaj, Kolumbija, Argentina

AZIJA: Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija

CONCACAF: Meksiko, Kostarika, Panama