HEROJSKI PALI

San čudesne Sirije o odlasku na SP srušen na jako bolan način!

10.10.2017 u 13:49

Bionic
Reading

Nogometaši Australije pobijedili su nakon produžetka Siriju u dodatnim azijskim kvalifikacijama ukupnim rezultatom 3:2, zaključivši tako san o plasmanu na SP ratom uništene zemlje...

Sirija je bez sumnje najugodnije iznenađenje kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a nakon što je nadmašila Kinu, Katar i Uzbekistan te iza Irana i Južne Koreje izborila dodatne kvalifikacije za odlazak u Rusiju, ovih je dana pružila briljantan otpor favoriziranoj Australiji.

  • +3
Dodatne kvalifikacije za SP: Australija - Sirija Izvor: Reuters / Autor: DAVID GRAY

Momčad bez zvijezda koju vodi izbornik Ayman Hakeem već godinama zbog ratnih razaranja ne igra kod kuće pa je u prvoj utakmici u Maleziji odigrala 1:1, a ovog utorka u Sydneyju vodila je žestoku borbu s Australcima koja je zaključena tek nakon produžetka.

Povela je Sirija golom u 6. minuti Omara Al Somaha, da bi sedam minuta kasnije Tim Cahill uspio izjednačiti.

Autor: YouTube

U produžetku su gosti nakon isključenja Al Mawasa ostali s igračem manje, a Cahill je to kaznio svojim drugim golom u 109. minuti. Ipak, u 120. minuti Sirijci su umalo napravili čudo, jer je Al Somah iz slobodnjaka pogodio stativu, no lopta se od nje odbila izvan mreže i nogometnoj bajci došao je kraj.

Australci su prošli dalje, ali ako žele na SP moraju još pobijediti u dvije utakmice četvrtu reprezentacije Sjeverne i Srednje Amerike, što bi mogao biti Honduras ili Panama.