svjetski kup

Povijesni dan za hrvatski biatlon, bravo Anika!

05.01.2024 u 18:26

Bionic
Reading

Fancuska biatlonka Justine Braisaz-Bouchet pobjednica je sprinta (7,5 km) za Svjetski kup u njemačkom Oberhofu, gdje je hrvatska biatlonka Anika Kožica došla do najboljeg rezultata u karijeri i po prvi put se plasirala među 60 najboljih te će u subotu nastupiti i u dohvatnoj utrci.

Hvatska 26-godišnja biatlonka iz Brod Moravica Anika Kožica je u konkurenciji 97 natjecateljica osvojila 57. mjesto, a za pobjednicom je zaostala za dvije minute i 44.5 sekundi, uz jedan promašaj na dva gađanja.

Braisaz-Bouchet je došla do četvrte pobjede u ovoj sezoni, a prethodne tri je ostvarila u tri utrke (sprint, dohvatna, skupni start) održane u švicarskom Lenzerheideu. Iako je 27-godišnja Francuskinja imala čak dva promašaja, bila je uvjerljivo najbrža u trkačkom dijelu te je uz dodatnih 300 metara uspjela doći do cilja s najboljim vremenom od 22 minute i 43 sekunde.

Drugoplasirana Njemica Franziska Preuss je pogodila svih deset meta, ali je za pobjednicom zaostala za 4.4 sekunde i spriječila dvostruko francusko slavlje, jer je trećeplasiranu Sophie Chauveau nadmašila za samo dvije desetinke sekunde.

Justine Braisaz-Bouchet je vodeća u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa s 517 bodova, a druga je Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold s 441 bodom. Iste dvije biatlonke su na vrhu i u redoslijedu za Mali kristalni globus u sprintu: Francuskinja ima 257 bodova, 28 više od Tandrevold.

Subotnja dohvatna utrka će započeti u 14.10 sati, a prvi put će na startu biti i jedna Hrvatica.