Slalom Lienz

Fantastična Amerikanka stigla do 93. pobjede u Svjetskom kupu

29.12.2023 u 15:04

Bionic
Reading

Američka skijašica Mikaela Shiffrin posljednja je pobjednica u alpskom skijanju u kalendarskoj 2023. godini nakon što je pobijedila na slalomu Svjetskog kupa u austrijskom Lienzu s dvije najbrže vožnje

Sjajnom drugom vožnjom Mikaela Shiffrin je stigla do svoje 93. pobjede u Svjetskom kupu, 56. u slalomu, i to s prednošću od čak 2.34 sekunde.

Nakon prvog dijela slaloma u Lienzu na prva dva mjesta bile su dvije Amerikanke, drugoplasirana Paula Moltzan za slavnom sunarodnjakinjom zaostajala je 1.14 sekundi, a treća Šveđanka Anna Swenn Larsson 1.32 sekunde.

Šveđanka nije izdržala pritisak te je u drugoj vožnji pala s pobjedničkog postolja na četvrto mjesto, dok je Moltzan imala nevjerojatan peh jer je nakon pogreške odustala i ostala bez plasmana.

Na postolje su 'uskočile' Njemica Lena Dürr (+2.34) i Švicarka Michelle Gisin (+2.45), koje su nakon prve vožnje bile pete, odnosno četvrte, ali nisu mogle ugroziti pobjedu Shiffrin.

Hrvatske skijašice Leona Popović i Zrinka Ljutić nisu uspjele završiti prvu vožnju slaloma. Popović je krenula sa startnim brojem dva, ali je napravila nekoliko velikih pogrešaka i u cilj ušla sa ogromnim zaostatkom, a naknadno je i diskvalificirana. Zrinka Ljutić startala je s brojem 14, ali je na sredini staze promašila vrata i nije završila prvu utrku.

Skijašice nastavljaju u Kranjskoj Gori, gdje će se 6. i 7. siječnja održati veleslalom i slalom Svjetskog kupa.