potrošio je sve kredite

Potvrđene su crne vijesti za obitelj Schumacher, jer nakon ovog mu nema spasa: Na njega smo potrošili milijune dolara koje nemamo...

20.10.2022 u 06:28

Bionic
Reading

Mick Schumacher (23) ponovno se našao na udaru čelnika momčadi Haas za koju vozi. Sin legendarnog Michaela Schumachera nije opravdao očekivanja i njegova budućnost u Formuli 1 u ovom je trenutku vrlo neizvjesna

Svi su se ponadali da je Mick Schumacher (23) 'pokupio' očeve gene jer tata Michael je jedan od najboljih pilota Formule 1 svih vremena. Činilo se da je Mick na najboljem putu da opravda slavno prezime, no sad je pitanje hoće li za njega biti mjesta u nekoj od momčadi za sljedeću sezonu.

Ove sezone Mick vozi za Haas, no sad je svima jasno da mu vlasnik momčadi Gene Haas neće ponuditi novi ugovor. Jer prošle sezone je Schumacher i službeno bio najveća štetočina Formule 1. Njegove nesreće su rezultirale štetom od čak 4,212.500 milijuna eura, a ove je nastavio u istom ritmu pa svi strahuju da bi konačna svota mogla premašiti i ovu iz prošle sezone!

'Ovaj sport vam jednostavno ne dozvoljava da budete vozač-početnik. Jednostavno je to preskupo za sve... Ako napravite bilo kakvu pogrešku u izboru vozača, strategiji, pa i izboru guma, to će vas koštati nekoliko milijuna dolara. Mi smo jedan takav primjer...', kazao je Gene Haas, vlasnik istoimene momčadi za koju vozi Schumacher junior.

Na Mickovu žalost, statistika nije na njegovoj strani, jednostavno je u protekle dvije godine napravio previše štete.

>> Katastrofalne vijesti za obitelj Schumacher; Mick je najveća štetočina 'oktanskog cirkusa' i za njega u Formuli 1 više nema mjesta

  • +9
Mick Schumacher Haas Formula 1 Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

'Mislim da Mick ima puno potencijala, ali on nas je do sada koštao pravo bogatstvo jer je slupao previše bolida zbog kojih smo izgubili puno novca koji jednostavno nemamo', otkrio je Haas i dodao:

'Radi se o milijunima dolara, bolje da ne govorim koliko... A da nam je barem osvojio neke bodove. Jer ako ste Max Verstappen i uništavate bolide, riješit ćemo to. Ali, ako ste uvijek na začelju i uništavate automobile, e onda je to veliki problem', jasno je završio Gene Haas priču o Micku Schumacheru.

Problem za malog Schumija je u činjenici da ga se još ranije tijekom sezone odrekao i Ferrari koji ga je isključio iz svog programa razvoja mladih vozača, a za sada niti jedna momčad nije zainteresirana za njegove usluge u sljedećoj sezoni.