nema mu spasa

Katastrofalne vijesti za obitelj Schumacher; Mick je najveća štetočina 'oktanskog cirkusa' i za njega u Formuli 1 više nema mjesta

08.10.2022 u 11:14

Bionic
Reading

Mick Schumacher (23) gotovo sigurno će na kraju sezone ostati bez angažmana u momčadi Haasa. Sin legendarnog Michaela Schumachera jednostavno nije opravdao očekivanja i neće dobiti novu priliku

Mick Schumacher (23) u petak je na treningu za Veliku utrku Japana napravio novu pogrešku. Situacija je toliko loša da mu u momčadi Haasa više nitko niti ne broji koliko je puta kiksao.

Podsjetimo, prošle sezone je Schumacher i službeno bio najveća štetočina Formule 1. Njegove nesreće su rezultirale štetom od 4,212.500 milijuna eura, a u momčadi Haasa su mu ipak odlučili dati priliku. I sad je svima jasno da su gadno pogriješili.

Jer mali je Schumi samo nastavio tamo gdje je prošle sezone stao, radi ono što mu najbolje ide, a to je razbijanje skupih bolida!

A posljednji u nizu udesa će mu i presuditi. naime, u petak je već na prvom treningu izletio sa state, ali na tako glup način da su u momčadi Haasa doslovno poludjeli. Svoj je bolid uništio u krugu kada se vraćao u boks, nije morao juriti već je samo trebao sigurno stići natrag u garažu... Ali, neiskusni je Mick naletio na mokri dio staze, izletio je u zaštitnu ogradu i teško oštetio bolid.

'To je novih pola milijuna eura otpada', sarkastično je procijedio šefa momčadi Haasa Günther Steiner.

  • +9
Mick Schumacher Haas Formula 1 Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

A Schumi je i na Velikoj nagradi Saudijske Arabije totalno slupao bolid, šteta je tada bila dvostruko veća.

'Ovo je najmanje milijun dolara štete', komentirao je Steiner tada, uz napomenu da je identičnu štetu svojoj momčadi Mick Schumacher 'priuštio' i u Monte Carlu.

Da je previše, previše je! Shvatili su to i u Haasu te će Schumacher gotovo sigurno izgubiti svoje mesto u momčadi za sljedeću sezonu, a da stvar za njega bude još i gora, odrekao ga se i Ferrari koji ga je isključio iz svog programa razvoja mladih vozača. Sukladno tome je Mick ostao bez mjesta jednog od rezervnih vozača Ferrarija pa je njegova budućnost u Formuli 1 pod velikim znakom pitanja.