ŠTETA

Potvrđena velika nepravda za hrvatskog boksača: 'Ovo je apsolutno bizarno i suosjećam s Filipom Hrgovićem...'

11.05.2021 u 19:47

Bionic
Reading

Nakon što je oko meča Filipa Hrgovića i Michaela Huntera nastala čitava trakavica, od trenutka kad je meč naređen od strane IBF-a pa sve do održane licitacije honorara, isti se na kraju neće održati

Razlog toga je Hunterovo odustajanje od borbe, što je sad službeno potvrđeno od strane Eddieja Hearna, koji je na spomenutoj licitaciji honorara dao ponudu kojom je postao organizator meča, piše Fight Site.

'Ovo je apsolutno bizarno i suosjećam s Filipom Hrgovićem jer su njega najviše vozali okolo. Sad se moramo vratiti na listu i vidjeti što nam slijedi', rekao je Hearn u razgovoru za Boxing Social dodavši što se dogodilo s Hunterove strane:

'Poslao sam ugovore, a oni su mi samo vratili poruku kako ne prihvaćaju borbu.'

Razlog zašto se to dogodilo nije poznat, no pojavile su se glasine kako je Hunter, koji je posljednjih godina dana pokušao biti sam svoj promotor, potpisao ugovor s Top Rank Boxingom. To ipak nije službeno potvrđeno, ali može se pretpostaviti kako je razlog nešto iz te sfere. Hunter je do isteka posljednjeg ugovora bio predstavljan upravo od strane Hearna i njegovog Matchroom Boxinga.

Što se tiče ostatka ljestvice, koji Hearn spominje, idući na redu je Joseph Parker i njemu će vjerojatno biti ponuđen meč. No, pitanje je hoće li ga on prihvatiti, gledajući da dolazi iza teških 12 rundi odrađenih u meču protiv Derecka Chisore. Ako IBF bude htio Parkera, mogao bi se dogovoriti s njim za neki kasniji datum, no to bi rezultiralo još većom pauzom za Hrgovića, koji već mjesecima ozbiljno trenira, vjerujući kako ima meč početkom ljeta.

Iza Parkera slijede Agit Kabayel, Toni Yoka, Kubrat Pulev i Luis Ortiz, ali cijela situacija zapravo je vrlo neizvjesna pa nije isključeno niti da IBF odustane od meča za obaveznog izazivača. Trenutno je Hrgović ovdje najveći gubitnik, a nažalost postoji situacija da mu sve postane još gore i da u potpunosti ostane bez velikog meča koji toliko dugo čeka.