bio je protiv...

Potres u Barceloni; zbog Neymara ostavku je iznenada podnio jedan od klupskih čelnika

04.07.2019 u 09:39

Bionic
Reading

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu odlučan je u namjeri da na Nou Camp vrati Neymara (27). U ljeto 2017. godine Neymar je otišao u PSG za 222 milijuna eura i to je do danas rekordni transfer u povijesti nogometa. Brazilac u Parizu više nije sretan i želi se vratiti u Barcelonu. No, nisu svi oduševljeni tom idejom, te se dogodio raskol među čelnicima Barce

'Istina, Neymar je jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Ali, mislim da Barcelona ne bi trebala prihvatiti njegov povratak. Ne vjerujem da će opet igrati za naš klub. Dva su razloga - jedan ekonomski, a drugi je da je Neymar član PSG-a i oni ga neće htjeti prodati', govorio je prije nekog vremena potpredsjednik Barcelone Jordi Mestre. Već se dugo 'lome koplja' oko toga treba li Barcelona vratiti Neymara, a baš je Mestre bio jedan od najglasnijih koji se tome protivio.

Mestre je inače osoba od povjerenja klupskog predsjednika Josepa Marie Bartomeua, njegov najbliži suradnik već godinama, jedan od najutjecajnijih operativaca Barcelone. No, njihovoj je suradnji došao kraj jer Mestre je iznenada podnio ostavku, a španjolski mediji navode kako je sukob s Bartomeuom oko Neymarova povratka dosegao vrhunac.

'Način na koji je Neymar otišao iz Barcelone nije bio primjeren. Njegovi menadžeri obećali su nam jedno, a na kraju su uradili drugo. Namjeravali smo mu poboljšati ugovor, ali njegov je otac igrao dvostruku igru i prevario nas', kritizirao je Mestre Neymara.

I onda se, u jeku pregovora oko potencijalnog povratka Neymara na Nou Camp, dogodio totalni raskol među čelnicima kluba. Tako je Mestre podnio ostavku zbog neslaganja s ostalim klupskim čelnicima nakon što je na zajedničkom sastanku došlo do burne rasprave zbog klupske politike transfera.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Mestre je kao protivnik bespotrebnog trošenja novca te nelogičnih ponuda razmjene igrača - navodno je Barca za Neymara PSG-u ponudila Ivana Rakitića, Philippea Coutinha, Samuela Umtitija i Ousmanea Dembelea! Uz to bi u Pariz za Neymara 'odlepršalo' i 130 milijuna eura!

Za Jordija Mestrea to je bila kap koja je prelila čašu te je podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u klubu! I postao prva Neymarova 'žrtva'... A moglo bi ih biti još...