odlučili su

Potres na Maksimiru; Dinamo smijenio Vlatku Peras!

23.05.2024 u 22:12

Bionic
Reading

Predsjednica Uprave Dinama Vlatka Peras smijenjena je s dužnosti

Članovi Izvršnog odbora Dinama u četvrtak su navečer raspravljali mogućim načinima prekida suradnje s predsjednicom Uprave kluba Vlatkom Peras.

Jedina točka sjednice bila smjena Vlatke Peras, a odluka je donesena nakon što su članovi IO-a na uvid dobili mišljenja odvjetničkog ureda o zakonitosti njezine plaće, otpremnine i sustava bonusa.

Povod za otkaz je činjenica kako je Vlatka Peras narušila ugled kluba svojim djelovanjem jer je protiv nje podignuta optužnica u aferi 'SMS' sa Zdravkom Mamićem i Igorom Kodžomanom, koja još nije potvrđena, zbog izvlačenja 72.000 eura iz kluba.

Izvršni odbor ima ovlasti smijeniti člana Uprave, ali glavni problem je bila otpremnina od oko 300.000 eura koju bi Peras trebala dobiti. Iz kluba su joj ponudili sporazumni raskid prema kojem je trebala dobiti šest plaća, ali je ona to odbila.

Podsjetimo, Vlatka Peras je imala ugovor s Dinamom do 11. ožujka 2027., a prema tom ugovoru i u slučaju otkaza ima pravo na sve plaće do kraja ugovor. Klub je sad spreman i sudskim putem osporavati taj ugovor, posebice nakon podizanja optužnice.

sve osim nogometa