'talačka kriza' na maksimiru

Vlatka Peras ipak ostaje u Dinamu, odvjetnički ured odlučuje o njenoj sudbini

17.05.2024 u 19:37

Bionic
Reading

U petak je održan sastanak Izvršnog odbora Dinama. Predstojnik ureda predsjednika Velimira Zajeca, Sanjin Španović, objavio je zaključke

'Na prošloj, petoj sjednici IO-a, donesena je odluka nastavno na sklopljeni ugovor člana Uprave za financije i opća pitanja Zvonimira Manenice na tragu novog načina rada i novih uzusa. To podrazumijeva i usklađivanje ostalih ugovora članova Uprave. Pogotovo vezano na pitanje bonusa koje je do sada određivala Uprava sama sebi, kao i na pitanje otpremnina. Izvršni odbor je smatrao da se otpremnine određuju za razdoblje od šest mjeseci kao što ima Zvonimir Manenica, što je dobra poslovna praksa', kazao je u Španović te nastavio:

'Dopredsjednik Dubravko Skender je to napravio i izvijestio Izvršni odbor, razgovarao je s dvojicom članova Uprave Darkom Podnarom i Danijelom Tomačićem. No, to je pitanje poslovne tajne. Bitno je da je osigurano normalno funkcioniranje Uprave kluba... S predsjednicom Uprave Vlatkom Peras razgovori nisu vođeni, jer je objavljena optužnica u slučaju o kojem se pisalo. Tražili smo uvid u spis od strane DORH-a jer smatramo da smo oštećena strana. Uslijed svega navedenog, na ovoj je sjednici IO donesena odluka da će dopredsjednik Skender i član Uprave Manenica odrediti odvjetnički ured koji će u najbržem mogućem roku izraditi pravno mišljenje po pitanju zakonitosti i opravdanosti nastavka radnog odnosa Vlatke Peras u Dinamu kao i po pitanju zakonitosti i opravdanosti njezine ugovorne otpremnine prema nekim odredbama članaka Ugovora o radu. Članovi IO odmah će po izradi pravnog mišljenja biti obaviješteni o tome. Zato je zaključeno da će Skender zajedno s Manenicom odrediti odvjetnički ured, koji će dati mišljenje o zakonitosti i opravdanosti daljnjeg rada, bonusa i otpremnine Vlatke Peras. Trebat će jedno sedam dana da dobijemo to mišljenje.'

Konkretno, Dinamo će uz pomoć odvjetnika pokušati dokazati da je važeći ugovor s otpremninama do kraja mandata nevažeći jer je donesen bez odluke IO-a, koji u vrijeme donošenja, u vremenu nakon Skupštine u ožujku prošle godine, jednostavno nije postojao. Shodno tome ni Uprava nije mogla sama sebi odrediti bonuse i otpremnine.

Ujedno će to pravno mišljenje ponuditi odgovor zakonitosti i opravdanosti nastavka radnog odnosa Vlatke Peras, te zakonitosti i opravdanosti otpremnine predsjednice Uprave prema odredbi članka 8. ugovora o radu. Po izradi pravnog mišljenja, članovi Izvršnog odbora o tome će biti obaviješteni.

Pravno mišljenje bi trebalo stići u roku od sedam dana. Uz to je potpredsjednik Skender obavio razgovore s ostala dva člana Uprave, Darkom Podnarom i Danijelom Tomačićem, ali rezultati tih razgovora su u domeni poslovne tajne. Dinamo je tražio i spis od DORH-a jer smatra da je oštećena strana.