PRAVILA IGRE

Potpisao za Tottenham, a onda ekspresno uskočio u Hajdukov dres

29.09.2023 u 12:13

Bionic
Reading

Šesnaestogodišnji stoper Luka Vušković prije nekoliko dana postao je igrač engleskog Tottenhama u transferu vrijednom 13,8 milijuna eura.

Na taj je način izbio na vrh najizdašnijih izlaznih transfera u Hajdukovoj povijesti. Nakon službene objave obavljenog posla Luka se priključio juniorima Hajduka s kojima se zaputio prema Vinkovcima gdje će Hajduk odigrati susret 8. kola Juniorske nogometne lige protiv Cibalije.

Naime, Vušković je s Tottenhamom potpisao ugovor na pet godina, a Spursima će se pridružiti 2025. godine. Do zime ostaje na Poljudu, a nakon toga ga očekuje posudba. U završnici prošle sezone trener Ivan Leko je vrlo često koristio usluge mladog stopera, no ove sezone nije ni blizu prve momčadi. Jasno je da se Leko odlučio za one igrače koji su se ugovorom vezali uz Hajduk i čija je koncentracija maksimalno usmjerena na rezultat i igru prve momčadi.

Standings provided by Sofascore

Seniori Hajduka u nedjelju s početkom u 18 sati igraju protiv Dinama utakmicu 10. kola SuperSport HNL. (MAXSport 1, MAXtv).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa Bijeli se nalaze na prvom mjestu prvenstvene tablice s osvojenih 18 bodova iz osam odigranih susreta. Dinamo zauzima treću poziciju s osvojenih 16 bodova, ali i utakmicom manje od Hajduka.

U posljednjem kolu obje momčadi upisale su pobjede. Hajduk je na Poljudu s 1:0 slavio protiv Lokomotive pogotkom Emira Sahitija. Dinamo je na gostovanju u Kranjčevićevoj s 5:1 svladao Rudeš.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Aktualna sezona otvorena je upravo dvostrukim srazom Dinama i Hajduka na Maksimiru. Najprije utakmicom Superkupa u kojoj je domaćin slavio s 1:0 pogotkom Martina Baturine. Tjedan dana kasnije Hajduk uzvratio na početku prvenstva i preokretom slavio s 2:1 na Maksimiru. Domaću momčad je u vodstvo tada doveo Bruno Petković, a pobjedu Bijelima donijeli su Marko Livaja i Rokas Pukštas.

U odnosu na prošlo kolo, trener Bijelih Ivan Leko, u derbiju opet može računati na Zvonimira Šarliju koji je utakmicu s Lokomotivom propustio zbog tri žuta kartona.

Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.