Six Days of Ghent

Posljedice teškog pada britanske biciklističke zvijezde: dva slomljena rebra i pneumotoraks, prenoćio je u bolnici

22.11.2021 u 15:33

Bionic
Reading

Britanski biciklist Mark Cavendish slomio je dva rebra i pati od pneumotoraksa nakon pada koji je doživio u nedjelju tijekom Ghent Six Days natjecanja na stazi u Gentu, objavila je njegova momčad Deceuninck Quick-Step

Cavendish je nakon pada na Kuipke velodromu nosilima odnesen sa staze i prevezen u sveučilišnu bolnicu u Gentu gdje je proveo noć i podvrgnut je nizu pregleda. Otkrili su dva slomljena rebra i mali pneumotoraks.

'Cav je zadržan na promatranju u bolnici, ali bi trebao napustiti bolnicu kasnije tijekom dana u ponedjeljak ili utorak ujutro', poručili su iz njegove ekipe.

Osim Cavendisha, koji se utrkivao s timskim kolegom Iljom Keisseom, pao je i Danac Lasse Norman Hansen, ali je on nastavio utrku.

Ulaskom u posljednji dan 80. izdanja Six Days of Ghenta Cavendish i Keisse bili su na četvrtom mjestu, a pobjeda je na koncu pripala Belgijancima Kennyju De Keteleu i Robbeu Ghysu.

Six Days of Ghent je šestodnevno biciklističko natjecanje u kojem se timovi po dva biciklista utrkuju u raznim disciplinama.