BLIŽI SE STEČAJ

Portsmouth (ipak) u bezizlaznoj situaciji

23.02.2010 u 18:31

Bionic
Reading

Prije manje od dvije godine Portsmouth je dosegao zvijezde osvajanjem FA kupa, a danas se nalazi u bezizlaznoj situaciji zbog enormnih dugova. Stečaj će biti proglašen 1. ožujka ukoliko se do ovog petka ne nađe kupac

Balram Chainrai, vlasnik posljednjeplasiranog kluba engleskog nogometnog prvenstva, izjavio je da će, ukoliko Portsmouth do petka ne dobije novog vlasnika, klub otići u stečaj zbog nagomilanih dugova. Chainrai je objavio priopćenje u kojem se navodi da je zajedno s drugim investitorima u pregovorima s nekoliko mogućih kupaca, ali je malo vjerojatno da će dogovor biti postignut do 1. ožujka kada će sud odlučivati o stečaju kluba.

Ukoliko klub ode u stečaj, oduzet će mu se devet bodova, a Portsmouth već sada za pretposljednjim klubom na ljestvici zaostaje sedam bodova.

Inače, klub osnovan davne 1898. poznat je i po nadimku 'Pompey', a bio je prvak Engleske 1949. i 1950. godine te je četiri puta igrao u finalu FA kupa. Godine 1929. osvojili su ga prvi puta, a drugi put predvođeni našim Nikom Kranjčarom 2008.