NAPAD NA ZAŠTITARE

Portovim zvijezdama prijeti dugi zatvor

11.10.2011 u 18:29

Bionic
Reading

Brazilski napadač Hulk i još četiri druga nogometaša portugalskog prvaka Porta optuženi su za navodni fizički napad na zaštitare, prenose lokalni mediji

Riječ je o incidentu koji se dogodio u tunelu Estadio da Luza u utakmici portugalskog prvenstva između Benfice i Porta koja je igrana u prosincu 2009. godine, a koju je lisabonski sastav dobio 1-0.

Ured portugalskog Državnog tužitelja navodno je skupio dokaze koji pokazuju da su Hulk, Helton, Jorge Fucile, Cristian Rodriguez i Cristian Sapunaru fizički napali dva zaštitara, Sandra Correiu i Ricarda Silvu, nakon susreta.

U optužnici stoji da je Portov kvintet 'djelovao namjerno i svjesno', s namjerom da nanese tjelesno oštećenje dvojici zaštitara.

Rumunjskom reprezentativcu Sapunaruu zbog dviju optužnica za napad prijeti do pet godina zatvorske kazne, a ostaloj četvorici prijete maksimalne zatvorske kazne u trajanju do tri godine.

Komentar na slučaj za Radio Renascencu dao je i Portov predsjednik Pinto da Costa:

'Nemam ideju je li državni tužitelj učinio isto kada je Scolari udario srpskog igrača Dragutinovića ili je učinio isto u ostalim slučajevima fizičkih napada koji su se dogodili. Stoga to neću komentirati nego ću čekati smireno.'

Podsjetimo, neposredno nakon incidenta Disciplinska komisija portugalskog prvenstva kaznila je Hulka četveromjesečnom suspenzijom, a Sapunarua šestomjesečnom zabranom nastupa.

Kasnije je nakon intervencije Povjerenstva za pravdu pri Portugalskom nogometnom savezu Hulkova kazna smanjena na tri utakmice zabrane nastupa, a Sapunaruova na četiri, nakon što su prethodno obojica propustila nekoliko mjeseci natjecateljskog ritma.