zatražio time-out

Poraz od Italije jako je pogodio izbornika Southgatea, jer ponuđeno mu je ono o čemu mašta bilo koji trener na svijetu, a njemu treba predah

12.07.2021 u 12:50

Bionic
Reading

Iako je Engleska u finalu Eura imala vodstvo protiv Italije već od 2. minute, ali i većinu gledatelja na Wembleyju uz sebe, momčad Garetha Southgatea na kraju je ipak poražena otišla s terena, gledajući slavlje Talijana, koji su osvojili drugi naslov europskog prvaka

Engleski izbornik Gareth Southgate izjavio je u ponedjeljak da mu treba vremena za razmišljanje prije potpisivanja novog ugovora za ostanak na klupi Tri lava, nakon što je njegova reprezentacija poslije jedanaesteraca poražena u finalu Europskog prvenstva od Italije.

Izvršni direktor Engleskog nogometnog saveza Mark Bullingham tijekom turnira izjavio je da Southgateu želi ponuditi novi ugovor.

'Mislim da sad nije primjereno vrijeme da razmišljam o bilo čemu', izjavio je engleski izbornik u ponedjeljak na konferenciji za medije.

'Moramo se kvalificirati za Katar, ali potrebno mi je malo vremena da se odmaknem od svega, pogledam utakmicu i osvrnem se na cijeli turnir. Potreban mi je odmor. Iznimno je iskustvo voditi svoju zemlju na ovakvim natjecanjima, ali to i umara pa se sada moram odmoriti', rekao je Southgate.

  • +9
Italija - prvak Europe Izvor: EPA / Autor: Frank Augstein / POOL
  • +86
EURO 2020, finale: Italija - Engleska Izvor: EPA / Autor: Laurence Griffiths / POOL