pratit će ga ovo još dugo

Gareth Southgate shvatio kakvu je grešku napravio, i sada se posuo pepelom pred svima: To je potpuno moja odgovornost...

  • Autor: S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 12.07.2021 10:43
  • Objavljeno 12.07.2021 u 06:44

Gareth Southgate (d) i Jadon Sancho

Izvor: EPA / Autor: Laurence Griffiths / POOL

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate preuzeo je u potpunosti odgovornost za poraz u finalu Europskog prvenstva od Italije koja je do naslova stigla boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Za Englesku su posljednja tri izvođača bili mladići Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka koji nisu uspjeli pogoditi mrežu. S time da su Rashford i Sancho na teren ušli u 120. minuti, upravo iz razloga pucanja 11-eraca.

'Pripremali smo se za to najbolje što smo mogli i to je moja odgovornost. Ja sam birao igrače koji će pucati', izjavio je Southgate za televizijsku postaju ITV.

'Nitko nije sam u toj situaciji. Odlučili smo napraviti zamjene na kraju utakmice. Pobjeđujemo i gubimo zajedno kao momčad', dodao je engleski izbornik koji je izvođenje odlučujućeg udarca s bijele točke dao Bukayu Saki, jednom od najmlađih u reprezentaciji.

'Ja sam odlučio da će on pucati i to je potpuno moja odgovornost. Nije on kriv, ni Marcus ili Jadon. Radili smo na tome na treninzima i došli smo do tog redoslijeda. To je bila moja trenerska odluka. Uvijek postoji rizik, ali oni su bili najbolji. Kad uvodiš toliko napadača, onda to moraš napraviti kasno. Bila je kocka, ali da smo se kockali prije, mogli smo izgubiti već u produžetku', izjavio je Southgate.

  • +86
  • +83

EURO 2020, finale: Italija - Engleska

Izvor: EPA / Autor: Laurence Griffiths / POOL