REALNOST JE - TRANSFER

Pola Europe poludjelo za Dinamovim talentom; evo koji sve velikani žele klinca čije vrijeme tek dolazi

03.03.2019 u 08:21

Bionic
Reading

Dinamo je oduvijek zanimljiv stranim klubovima, a njihova meta nisu samo standardni prvotimci nego i igrači koji još nisu ozbiljnije zaigrali u prvoj momčadi

Dani Olmo, Izet Hajrović, Arijan Ademi, Bruno Petković... Nećemo nabrajati dalje, ali većina Dinamovih prvotimaca na radaru je brojnih inozemnih kupaca. No velikani ne prate samo one koji su nositelji ove 'modre' generacije, koja je poslije 49 godina prezimila u Europi i dočekala europsko proljeće, nego je njihova pozornost usmjerena i na omladinski pogon.

A tamo se ističe jedno ime – Antonio Marin, 18–godišnji krilni igrač koji tek kuca na vrata prvog sastava. No nikome nije ostao nezamijećen njegov talent pa mu mnogi tepaju da je hrvatski Neymar.

Takvi igrači ne zadržavaju se predugo u Maksimirskoj 128, jer je glavni izvor financiranja hrvatskog prvaka prodaja igrača, a najviše se zarađuje na mladim talentima iz omladinskog pogona. Svi navijači Dinama voljeli bi da te nade odigraju par sezona u 'modrom' dresu, ali ponekad dolaze nemoralne ponude koje je teško odbiti.

  • +5
Dinamov nogometaš Antonio Marin Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Tako talijanski mediji kalkuliraju da bi Dinamo prodao Antonija Marina za iznos između 12 i 15 milijuna eura što je gotovo pola proračuna kluba.

A tko je zainteresiran za mladog igrača koji tek treba napraviti ozbiljnije korake u seniorskoj konkurenciji? Uz Milan, koji se ranije spominjao, tu su još Juventus, Roma, Manchester City i Ajax. Na ovo ne treba dodatni komentar.