drama na old traffordu

David de Gea svojom je odlukom šokirao sve u Manchester Unitedu

30.03.2023 u 18:08

Bionic
Reading

David de Gea (32) je član Manchester Uniteda od 2011. godine, a ugovor mu traje do kraja lipnja ove godine. Španjolac je do sada gol 'crvenih vragova' u svim natjecanjima branio na 529 utakmica, no čini se kako bi ovog ljeta mogao napustiti Old Trafford

Engleski mediji bliski Manchester Unitedu tvrde kako je David de Gea (32) definitivno odbio potpisati novi ugovor s 'crvenim vragovima'!

Podsjetimo, De Gea je na Old Trafford stigao u ljeto 2011. godine iz madridskog Atletica u transferu teškom 20 milijuna eura. Od tada je za United branio na 529 utakmica u svim natjecanjima, osvojio je prvenstvo, FA kup, dva Liga kupa, tri Community Shielda te Europsku ligu 2017. godine.

Španjolac je već godinama jedan od najboljih svjetskih golmana, a u Unitedu je najplaćeniji igrač s plaćom od 425.000 eura na tjedan!

I baš su pregovori oko novog ugovora zapeli na novcu jer čelni ljudi Uniteda traže da se De Gea odrekne dijela zarade. Navodno su mu spremni ponuditi oko 350.000 eura tjedno, odnosno nešto više od 18 milijuna eura na godinu. Španjolac, barem za sada, nije spreman prihvatiti novi ugovor te kao slobodan igrač čeka ponude drugih klubova.

U Unitedu su i dalje uvjereni kako će se na kraju ipak uspjeti dogovoriti s golmanom koji ih je u proteklim sezonama bezbroj puta spašavao, no imaju i pričuvni plan. Ako De Gea odluči napustiti Old Trafford, njegovo će mjesto zauzeti sunarodnjak David Raya (27), trenutno golman Brentforda.