'KUHA' POD VEZUVOM

Planuo bijes u Napulju: Je li Platini sve izrežirao?

08.05.2015 u 15:24

Bionic
Reading

Ukrajinski Dnjipro je u završnici prvog dvoboja polufinala Europske lige izvukao remi kod Napolija i u Kijev nosi vrlo obećavajućih 1:1

Napoli je u ovaj ogled ušao kao veliki favorit, no sporni pogodak Seleznjova u 81. minuti velik im je tazlog za brigu. Trener domaćih Rafael Benitez nakon dvoboja nije štedio norveškog suca Moena.

'Svi ste vidjeli, izjednačili su nakon zaleđa i taj gol mijenja sve... Ništa, moramo se oporaviti od šoka i u uzvratu pronaći put do finala,' kaže španjolski strateg koji je europske kupove već osvajao s Valencijom, Liverpoolom i Chelseajem.

Njegov predsjednik i klupski vlasnik Aurelio de Laurentis kotira kao vrlo iskren i srčan tip. Ipak, sljedeće izjave ispadaju i iz njegovih uobičajenih okvira.

'Već nakon 20 minuta vidjeli smo da nešto nije u redu. Suci su mi izgledali kao marionete. Što da kažem osim da je Dnjipro imao šest sudaca na svojoj strani, protiv toga ne možete igrati,' zahuktao se poznati nogometni filmaš i nastavio u istom tonu:


'I što da čovjek pomisli? Da je natjecanje namješteno? Da se radi sve kako bi Sevilla uzela naslov? Ako je tako neka nam kažu unaprijed pa da znamo na čemu smo. Suci su očigledno nekompetentni za ovu razinu, a netko ih je odabrao za tu ulogu,' nastavlja Laurentis i bijes okreće prema legendi Juventusa Michelu Platiniju koji obnaša dužnost predjednika Uefe.


'Zašto Platini želi vidjeti ponižene milijune navijača Napolija? Ne mogu shvatiti što mu je na pameti. Kada legne u krevet neka se pomoli za kredibilitet svoje organizacije i njegov osobno. Laku noć Platini. Slatko sanjaj,' poetski je završio razočarani De Laurentis.