PROŠLA PRVO KOLO

Petra Martić pobjednički u Kopenhagenu

10.04.2012 u 18:21

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u danskom Kopenhagenu pobjedom nad njemačkom tinejdžerkom, 18-godišnjom Annikom Beck 6:4, 6:4

Njemica je do glavnog turnira stigla iz kvalifikacija, a u meču protiv Martić je pokazala da u njoj leži veliki potencijal. Povela je Beck na samom početku prvog seta s 2:0, ali je odmah nakon toga ispustila svoj servis i Martić se vratila do 2:2.

Međutim, Njemica ponovno niže dva gema zaredom i odlazi do 4:2, ali opet, baš kao i kod 2:0, gubi svoj servis i Splićanka ponovno dolazi do izjednačenja (4:4). No, ovoga puta nije Beck bila ta koja je uzela dva gema zaredom, već je to učinila naša tenisačica čime je ujedno i zaključila prvi set u svoju korist rezultatom 6:4.

U drugom setu Njemica nijednom nije imala break prednosti, a ključni trenutak dogodio se u devetom gemu druge dionice. Martić je po drugi put u setu oduzela servis svojoj protivnici te sigurnim servis-gemom zaključila meč nakon sat i 25 minuta igre.

Martić će u drugom kolu 220 tisuća dolara vrijednog WTA turnira, koji se igra u dvorani na tvrdoj podlozi, igrati s Australkom Johanne Konte koja je nakon predaje, pri rezultatu 6:3, 1:0 slavila protiv Kazahstanke Ksenije Pervak