orange bowl

Petra Marčinko ima priliku ući u povijest tenisa sa samo 16 godina, zadnji puta to je uspjelo Ani Konjuh

11.12.2021 u 22:21

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica u juniorskoj konkurenciji, 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko, imat će priliku boriti se za naslov pobjednice prestižnog Orange Bowl turnira kako u pojedinačnoj, tako i u konkurenciji parova

Radi se o turniru najviše kategorije pod ingerencijom Međunarodne teniske federacije (ITF), koji se odigrava u predgrađu Miamija, a na kojem je Marčinko u subotu prvo pobijedila Čehinju Kristynu Tomajkovu sa 6:1, 6:4 u polufinalu pojedinačne konkurencije, a potom u paru sa 17-godišnjom Ruskinjom Dianom Šnaider bila bolja (6:1, 2:6, 10:8) od druge hrvatske juniorke Lucije Ćirić Bagarić i Amerikanke Clervie Ngounoue.

U finalu pojedinačne konkurencije Petra će se za naslov boriti protiv partnerice u konkurenciji parova, sedme na ITF-ovoj ljestvici najboljih juniorki koja je u polufinalu sa 6:2, 6:1 nadigrala Finkinju Lauru Hietarantu.

Uspije li u nedjelju pobijediti Šnaider, Petra Marčinko će postati druga hrvatska tenisačica s naslovom pobjednice Orange Bowla. Naime, taj je turnir 2012. osvojila Ana Konjuh.

Do sada nijedna hrvatska tenisačica nije uspjela osvojiti naslov pobjednice Orange Bowla u konkurenciji parova u kategoriji do 18 godina, a druge nositeljice Marčinko i Šnaider će se za naslov boriti protiv prvih nositeljica, čeških sestara Brende i Linde Fruhvirtove.