CHELSEA TONE

Petarde Manchester Cityja i Tottenhama: Gvardiolu klupa, Perišiću mrvice

02.09.2023 u 18:34

Bionic
Reading

Uvjerljive su pobjede upisali nogometaši Manchester Cityja i Tottenhama u subotnjim dvobojima četvrtog kola engleske Premier lige.

Manchester City je na domaćem Etihadu pobijedio nezgodni Fulham 5-1 i tako se vratio na vrh ljestvice, nakon što je samo jedan dan tamo boravio West Ham. Manchester City ima četiri pobjede iz četiri utakmice te je jedina savršena momčad u ligi.

Alvarez je golom u 31. minuti doveo City u vodstvo, ali je samo dvije minute kasnije izjednačio Ream. Debelo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Ake je vratio vodstvo domaćinu, a u nastavku je utakmicu prelomio Erling Haaland s tri pogotka.

Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić je igrao za City do 84. minute, dok je dvoboj s klupe za pričuve pratio Joško Gvardiol.

Tottenham je gubio na gostovanju kod Burnleyja, ali je na kraju slavio s uvjerljivih 5-2. U četvrtoj minuti Foster je doveo Burnley u vodstvo, ali se potom razljutio južno-korejski majstor Son koji je do kraja susreta zabio tri pogotka za goste. Po gol su još za Tottenham dodali Romero i Maddison.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić u igru je ušao u 68. minuti, odmah nakon petog gola svoje momčadi, a u samoj završnici je Brownhill dao gol za 2-5.

Ranjeni „div“ Chelsea je pretrpio novi udarac. Poražen je na domaćem terenu od Nottingham Foresta s 0-1, a pobjednika je odlučio pogodak mladog Elange početkom drugog poluvremena.

Standings provided by Sofascore