bili bi pojačanja

Pep Guardiola muku muči s ozljedama; nakon što se Manchester City našao u velikim problemima, ponuđena su im dva srebrna 'Vatrena'

16.10.2020 u 19:27

Bionic
Reading

Pep Guardiola se našao u neočekivanim problemima uoči derbija s Arsenalom, a Englezi mu kao rješenje nude Marija Mandžukića i Ivana Strinića

Pep Guardiola se neočekivano našao u velikim problemima. Osim Gabriela Jesusa i Sergija Aguera ne može računati ni na Raheema Sterlinga, Oleksandra Zinchenka i Kevina De Bruynea, a slijedi derbi s Arsenalom.

Desetkovana ekipa Manchester Cityja bila je povod Manchester Evening Newsu da Guardioli pomogne pronaći slobodne igrače koji bi mu bili pravo pojačanje u Cityju. Na popisu su se našla imena poput onog Alexandra Pata i Jacka Wilsherea, ali i dva donedavna hrvatska reprezentativca, obojica aktualni svjetski doprvaci.

Prvi je Mario Mandžukić koji je i s 34 godine na meti brojnih velikana. Dok je bio u Juventusu ga se povezivalo s Manchester Unitedom i Chelseajem, a sada ga guraju u City.

'Godine mu baš i ne idu u prilog, ali ako Guardiola želi golgetera koji nema ništa protiv toga da se podredi momčadi i prihvati sporednu ulogu, onda je on itekako opcija', piše spomenuti medij.

Osim Mandžukića, Guardioli predlažu da dovede i 33-godišnjeg Ivana Strinića koji je bez kluba više od godinu dana nakon što je raskinuo ugovor s Milanom na ljeto prošle godine. City je htio prodati Zinchenka pa je jasno da su u potrazi za lijevim bekom.

'Benjamin Mendy je prvi Guardiolin izbor, a Joao Cancelo može ukočiti po potrebi s desne strane ako Zinchenko ode u siječnju. Dolazak iskusnog Ivana Strinića značio bi da bi Cancelo ostao na svojoj prirodnoj poziciji gdje mu je konkurencija Kyle Walker. No, svakako ne treba zaboraviti da je Strinić bez kluba od dolaska iz Milana u ljeto 2019. godine', zaključuju Englezi.