francuska ga čeka...

Mario Mandžukić je zbog bizarne ponude odbio Turke, no iznenada se ukazala nova prilika za sjajan transfer našeg napadača

10.10.2020 u 13:48

Bionic
Reading

Prije više od tri mjeseca Mario Mandžukić je raskinuo ugovor s katarskim Al Duhailom i od tada je kao slobodan igrač na tržištu. Povezivalo ga se s najvećim europskim momčadima, no od konkretnog dogovora još ništa. Razloga je puno jer Rusi su ga pokušali prevariti, Turci su nudili sve samo ne novac...

Turski mediji otkrili su zašto je Mario Mandžukić odbio Bešiktaš. Naime, čini se kako su čelnici turskog velikana, u čijim redovima igra i Domagoj Vida, pokušali se kako bi angažirali Mandžukića, ali nisu željeli cijeli ugovor isplatiti u novcu već su mu ponudili - kompenzaciju.

Navodno su Mandžukiću ponudili dvogodišnji ugovor od 2,5 milijuna eura po sezoni i on je bio spreman prihvatiti ga. No, umjesto dijela novca iz Bešiktaša su Mandži ponudili luksuznu vilu s bazenom u elitnom dijelu Istanbula! Mandžukić i njegovi zastupnici insistirali su ipak na isplati u novcu, te su pregovori prekinuti i transfer je na kraju propao...  

Prije toga je Mandžukić odbio moskovski Lokomotiv koji mu je u ugovoru pokušao podvaliti valutnu klauzulu pri isplati plaća. No, tečaj rublje prema euru i dolaru opasno varira pa je postojala opasnost da naš napadač izgubi i petinu dogovorene plaće. Zato se i zahvalio Rusima.

Ali Mandžukić je i dalje slobodan igrač, a sada francuski mediji donose kako bi karijeru mogao nastaviti u redovima Olympique Marseillea. Momčad s Velodromea ima velikih problema s napadačima i Mario Mandžukić bi im doslovno bio spasitelj u ofenzivnom dijelu momčadi.

Mandžukić, barem prema navodima medija u Francuskoj, očekuje godišnju plaću od oko četiri milijuna eura, te bi u Marseilleu bio među najplaćenijim igračima. Najveća zvijezda Olympiquea Dimitri Payet ima ugovor od oko četiri milijuna eura po sezoni plus bonusi, a Mandžukić ne bi pristao na ništa manje od tri i pol milijuna eura godišnje plaće!

Za sada je sve tek ostalo na prvom kontaktu Marseillea i Mandžukićevih zastupnika, francuski se velikan za sada samo raspituje i pregovori još nisu počeli, javlja FootMercato. Mandžo vremena ima, slobodan je igrač i može u miru prikupljati najzanimljivije ponude.